Две сачми попаднали в главата на 26-годишната шуменка, простреляна от бившия си съпруг

Мъжът, за който "Труд" писа, че е простреля тази сутрин бившата си жена в областта на тила, е преследвал колата, в която тя пътувала със свой колега за работа. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Инцидентът стана в сряда сутринта към 5 часа. 30-годишният Нелгин избягал от мястото, но по-късно е задържан в Разград. 26-годишната Нурсел В. е била уцелена в тила, в областта на ухото от две сачми. Оперирана е в шуменската болница и няма опасност за живота й, каза изп.директор д-р Димитър Костов.

По случая е образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Шумен, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна.

Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел.

От прокуратурата обясняват, че жената била в автомобила на свой колега. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем за опит за убийство. Той е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, уточняват от прокуратурата.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга от ревност. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него.

Продължават действията по разследването.

Коментари

Задължително поле