Мариана Попова отрече да ревнува Плачков в „Пътят на честта“

Водата на Перник не стига дори за режим от 20 часа до 8 сутринта

Иван Гешев е избран окончателно за главен прокурор

Сотир Цацаров: Нямам основания да не подкрепя Иван Гешев

От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Двойно повече участници в тазгодишната Седмица на професионалните умения

Двойно повече участници в сравнение с миналата година ще се включат в Седмицата на професионалните умения в България, която ще се проведе от 28 до 31 октомври. Събитията се организират за четвърта година у нас и са част от инициативата „Eвропейска седмица на професионалните умения“, съобщиха от МОН.

Основен акцент е инициативата „Дни на отворените врати“, която ще представи съвместни дейности на фирми и професионални гимназии във всички региони, за да провокира интереса на младите хора. Над 800 покани за посещения с отворени врати са заявени от фирми, професионални гимназии, средни и обединени училища с професионални паралелки, и държавни институции в цялата страна.

Събитията в България са организирани от 196 професионални гимназии, 41 средни училища с професионални паралелки, 9 обединени училища с професионални паралелки, над 550 фирми и представители на местните власти в цялата страна.

Ученици от V–VII клас ще имат възможност да посетят гимназиите и фирмите, за да се запознаят с професиите и да могат да направят своя ранен професионален избор.

Освен „Дни на отворените врати“, ще има изложби, открити уроци, ученически конференции, кръгли маси, презентации, демонстрации, срещи на известни възпитаници на професионални гимназии с настоящи ученици, състезания по професии и др. Инициативите ще съберат на едно място ученици, родители, представители на образованието, бизнеса и местните власти.

Под мотото „Открий своя талант“ във всички държави на Европейския съюз се представят възможностите за обучение и кариера, които професионалното образование и обучение предлага. Подобни събития у нас ще има и през следващите седмици като част от празниците на различните професии.

През месец ноември Българската мрежа на Глобалния договор на ООН ще проведе за поредна година „Детски базар на професиите“, за да предостави възможност за ранно професионално ориентиране и да насърчи съзнателния избор на професия, която носи удовлетворение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.