„Дедпул 2“ нахлува в салоните

Комиксовият провокатор се завърна

Филмът е най-голямата премиера на месеца

“Дедпул 2” е едно от най-очакваните заглавия на годината и тази седмица нахлува в кината в страната и по света. След колосалния успех на оригинала, който се гавреше със собствения си жанр и с почти всичко останало, очакванията са за солидни финансови постъпления. Вторият филм също прелива от палави провокации, намигвания, референции и “целувки с език по бузата”, но за съжаление на някои зрители не припарва до най-големите табута на политическата коректност и не рискува да си навлече гнева на истеричните прогресивни либерали.

Ето го и пародийния сюжет, типичен за естетиката на комикса и първия филм: след като оцелява в почти фатална атака на говеда, обезобразеният готвач Уейд Уилсън среща трудности да изпълни мечтата си да стане най-хубавия барман в Мейбери, като междувременно се учи да се справя със загубата си на вкус. Опитвайки се отново да намери сладостта в живота си, както и flux capacitor, Уейд се бори с нинджи, якуза и глутница сексуално агресивни кучета. Обикаляйки света, за да разбере важността на семейството, приятелите и вкуса, той трябва да преоткрие приключението и да си спечели така желаната чаша с надпис “Най-добрият любовник на света”.

В действителност Дедпул е изправен пред морална криза и трябва да разбере кога „сърцето му ще е на правилното място“.

Режисьор на “Дедпул 2” (”Deadpool 2”) е Дейвид Лийч (”Джон Уик”, “Атомна блондинка”), а сценарият е дело на Пол Уърник и Рет Рийс (”Zombieland”, “Дедпул”). В ролите са Райън Рейнолдс, Джош Бролин, Зази Бийтс, Морена Бакарин, Лесли Ъгамс, Бриана Хилдебранд, Т. Дж. Милър, Джулиан Денисън, Каран Сони, Еди Марсан, Стефан Капичич и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино