Дейвид Духовни не искал да участва в „Досиетата Х“

Имал други приоритети

Актьорът е благодарен на своя агент, че му попречил да направи тази грешка

Ролята на агент Мълдър в сериала „Досиетата Х“ е знакова в кариерата на Дейвид Духовни, но в началото актьорът не е въодушевен от идеята да играе обсебен от извънземни офицер от ФБР. Нещо повече, той почти отказва да участва в пилотния епизод на шоуто. Духовни наскоро беше гост на Literally! с Роб Лоу, където разказа какви съмнения са го измъчвали по това време.

„Тогава получих няколко отделни сцени от филм, ръководен от режисьор, с когото бях приятел, и трябваше да се откажа от снимките, за да участвам в пилотния проект на сериала „Досиетата Х“. Дори казах на моя агент, че не искам да съм част от тази криминална поредица“, призна актьорът.

Духовни добави, че по това време вярвал, че „Досиетата Х“ е проект концентриран главно върху темата за извънземните, което означавало, че едва ли ще се задържи дълго време в ефир, въпреки успешната идея. „Не се интересувах от теории на конспирациите и бях напълно готов да се откажа от ролята, за да се впусна в друг проект“, каза Духовни.

За щастие агентът на звездата успява да го убеди да не се отказва от снимките, а самият Дейвид му е много благодарен за това, защото в противен случай целият му живот можеше да се развие съвсем различно."Ако искате да си говорим за глупави актьори ... Това бях аз", каза той самокритично.

Идеята за „Досиетата Х“ хрумва на Крис Картър след като прочита доклад, според който 3.7 млн. души твърдя, че са похитени от извънземни. Сериалът има в актива си 16 награди „Еми“ и 5 „Златен глобус“. Досиетата Х“ са под №9 в класацията на Empire за 50-те най-велики ТВ програми за всички времена.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес