Дейвид Хей: Тайсън ще изригне едва за 5-10 секунди

Дейвид Хей, бивш световен шампион в тежка категория, смята че Рой Джоунс-младши е фаворит в мача срещу Майк Тайсън. Двамата ще направят демонстративен бой на 29 ноември в Лос Анджелис.
„Динозавъра може да напомни за себе си едва 5-10 секунди – смята британецът. – Възможно е два пъти в рамките на рунд. Не мисля, че „изригванията” му ще бъдат много. Въпросът е колко време ще му трябва, за да си отдъхне след първата атака. Гледал как Тайсън фантастично работи и на лапи, и на чували. Но той бе на върха на силите си едва две-три секунди. Иска ми се да му видя ръцете му след 10-та секунда...”

Джоунс има и игрово превъзходство. За последните 20 години той е направил 32 мача, докато Железния едва 8, като три от тях е загубил.

„Това не е най-добрата ти визитка, за да излезеш и да се биеш - смята Хей. – Този, който може по някакъв начин да върне времето, е Рой – за 8 рунда по 2 минути. И той ще го направи. Джоунс има добра защита, бдителен е. Може да види ударите, които тръгват към него. Той трябва да ги види, тъй като Тайсън е по-голям от Рой с 3 години, и е по-бавен.”

51-годишният Джоунс приключи кариера през 2018-а, докато  последният мач за Динозавъра (54 г.) бе през 2005-а, когато загуби с нокаут от Кевин Макбрайд (Ирландия).

Коментари

Задължително поле