Река Темза преля и наводни имение на Джордж Клуни заради бурята „Денис“

Джип се преобърна след сблъсък в паднала скала на пътя Асеновград – Смолян

„Зелените“ яхват протест срещу ЧСИ

Болница в София похарчила четвърт милион за фиктивен курс по английски за санитари

Джендър баланс на Берлинале 2020

Жълт код за силен вятър в цялата страна утре

Четирима с положителна проба за коронавирус в Англия след евакуацията от круизния кораб „Даймънд принсес“

Тръмп готов да подпише лично споразумението за мир с талибаните

Раздаваха диаманти на ревю на Поля Кинова “Палома фешън” отпразнува 15 години

Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Декларация от Национално сдружение на частните болници в България: И вие ли мислите така?

В изявление пред Българската национална телевизия, управителят на НЗОК, д-р Дечо Дечев набеди лекарите и медицинския персонал на частните лечебни заведения, че не лекуват, а се занимават с търговия. Той каза, че „няма нито една частна болница, която да е създадена да решава медицински потребности, а са създадени за да печелят.”
Две трети от лекарите и медицинския персонал в страната работят в частни лечебни заведения и изявлението на д-р Дечев е обида към всеки един от тях.
Ние няма да влезем в спор с Управителя на НЗОК, как работим. Това най-добре се вижда от желанието на все повече пациенти да се лекуват при нас и тяхната оценка, основана на свободен избор, е единствено меродавна за това, дали правим медицина.
Искаме да знаем дали д-р Дечев изразява мнението на Министър председателя, на Министъра на здравеопазването и на депутатите от управляващите партии, които го избраха на поста. И Вие ли мислите, че лекарите и сестрите от частните лечебни заведения не се занимават с медицина, а с търговия?
Ако не мислите така, ако се отнасяте с уважение към труда на десетки хиляди медици, то молим да се разграничите от изразеното от д-р Дечев мнение. Знаете как!

Управителен съвет на
Национално сдружение на частните болници

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Частната болница е просто фирма, както всички други фирми.. Обаче дойдоха някакви чужденци, които искаха да правят болници. Добре, обаче собственицците им- чужденци, са толкова нагли че ДОРИ не исках да си търсят клиенти, а решиха да ОТКРАДНАТ клиентите на Държавните болници. До преди 2003 г, българите се лекуваха в Държавните болници. А ако някой беше тежко болен и не можеха да го лекуват в Български държавно болници, тогава роднините на болния събираха пари за Операция в Чужбина… Тия чужденци, като японеца Токуда и арабина Семир Абумелих решиха да ФАЛИРАТ България за да крадат пари. Време е България да им каже да се махат от където са дошли… Тия, за всяка година престой в България трябваше да са платили по 1 милион лева. Обаче, тъй като тия НЕ са платили почти нищо на България, техните болници трябва да станат държавна собственост. После може дори да се ползват за друго, ако има много болници в района където са решили да правят и те болница. ЧУжденците – или да плащат 10-15 милиона лева за ПРЕСТОЯ си в България досега, или да се махат.. Не ни трябват Китайски Магазини, ресторанти и болници. Имаме си Български. ТИя чужденци искат да ни откраднат Бизнеса и работата. Като имат пари да стоят по ХОТЕЛИ за по 1000 евро на вечер и да се возят с такси за 15 лв/ км.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.