Декларираме доходите си до 30 април

Най-лесно данъчните декларации може да бъдат подадени онлайн.

16 хил. ползваха данъчен бонус

Въпроси по телефона от 8,30 до 18 часа

16 хил. граждани са се възползвали от 5% отстъпка, като са подали годишните си данъчни декларации онлайн и платили налога върху доходите си от миналата година до 31 март. 80% от декларациите са подадени онлайн - с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис, обявиха от НАП.

Над 200 хил. души вече са подали годишните си декларации за доходите. Крайната дата за подаване на формулярите е 30 април, като за едноличните търговци и фермерите, които плащат налози като фирма, срокът беше удължен до 30 юни.

860 хил. граждани имат персонален код от НАП, като могат да го използват за 35 електронни услуги на приходната агенция. Издаването на нов ПИК става само в офис на НАП в рамките на няколко минути. Той се дава лично на гражданина или на упълномощено от него лице. Вече издаден, но забравен или изгубен ПИК, може да бъде сменен с обаждане на информационния телефон на НАП 0700 18 700, като цената на обаждането е според тарифния план на съответния оператор. На въпроси на граждани от Информационния център на НАП отговарят в делнични дни от 8,30 часа до 18 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари