Делян Добрев: Поканили сме Гинка Върбакова на съвместното заседание на Комисиите по енергетика и контрол над службите

На съвместното заседание на Комисиите по енергетика и за контрол над службите освен институциите сме поканили и представителя на купувача - Гинка Върбакова. Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по енергетика Делян Добрев за искането на БСП да бъдат изслушани представители на Българската банка за развитие.

„Надявам се да се отзове на утрешната среща, за да можем да си зададем всички въпросите“, коментира той.

„Притеснението ни да каним банки е, че по този начин в известен смисъл нарушаваме и класифицирания документ от Министерски съвет, защото показваме кои са банките“, обясни Делян Добрев.

„Ако БСП са толкова сигурни, че няма нищо секретно в документа - нека да го оповестят те, да кажат кои са банките, да поканят и трите банки, изброени в документа и тогава можем да ги поканим в комисия“, посочи депутатът от ГЕРБ.

„Не можем да поканим само една, трябва да поканим и трите банки. Премиерът вчера каза, че банките са дали писма за намерения, но има Закон за банковата тайна и съм сигурен, че Министерски ще провери до колко документа може да се разсекрети и ако може - ще го разсекретят“, каза още Делян Добрев.

Няма нужда да се правят извънредни анкетни комисии в Народното събрание, защото си има постоянно действащи комисии, които се занимават с темата, каза Добрев във връзка с внесеното от БСП предложение за създаване на Временна анкетна комисия за сделката за ЧЕЗ.

„Има си Комисия по енергетика и Комисия за контрол над службите“, коментира той. „Утре ни е първото заседание, поканени са всички, то ще се предава пряко по сайта на Народното събрание“, посочи Делян Добрев.

„Не виждам смисъл от извънредна комисия, това ще означава само допълнителни разходи за Народното събрание“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле