Делян Добрев: С новите промени в Закона за енергетиката КЕВР ще се произнася последна по сделките, но това не означава, че ще има решаващ глас

С новите промени в Закона за енергетиката КЕВР ще се произнася последна по сделките, но това не означава, че ще има решаващ глас. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят Комисията по енергетика и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

„Основният текст на приетия законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката е с вносител Министерски съвет и третира вещни права за строителство на електропроводи и газопроводи. Имаше редакция на член 23а, която уточнява моментът, в който КЕВР се произнася по сделката. Досега текстът, приет в средата на годината по предложение на „Обединени патриоти“, гласеше, че КЕВР трябва да се произнесе по такъв тип сделки. Сега редакцията е, че КЕВР се произнася чак след всички компетентни органи се произнесат“, каза още Добрев и посочи, че по този начин се внася яснота, а не се променя същността на текста.

Попитан дали с тази промяна КЕВР ще има решаващ глас и ще може да спира сделка, Добрев отговори, че дали КЕВР е първа или последна при произнасяне, ако има отрицателно становище от някоя комисия, това ще има законови последствия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България