Деница Златева: Годишният финансов отчет за 2016-а по никакъв начин не освобождава ръководството на НДК от отговорност

„Признавам си, бях предупредена, че ще ми бъдат прехвърлени всички възможни грехове за трите месеца, в които, като служебен вицепремиер, отговарях за подготовка на Председателството и в частност, упражнявах правата на държавата като собственик на НДК. Очакванията ми бяха надминати многократно.“

Това написа зам.-председателят на БСП Деница Златева във фейсбук по случай вчерашното заседание на парламентарната комисия „НДК“, по време на което й бяха отправени обвинения от настоящия принципал на дружеството – министърът на културата Боил Банов.

„В интерес на истината съм длъжна да споделя, че за моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК, още по-малко е взето решение за увеличение на капитала на дружеството“, обяснява Златева.

„Другата бомба, която беше хвърлена вчера в публичното пространство, за да отклони дебата от съществения въпрос какво се случва около НДК е новината, че съм одобрила ГФО за 2016 година и съм освободила от отговорност Съвета на директорите. Важно е да е уточня, че този акт по никакъв начин не ги освобождава от административна и наказателна отговорност. И ако има установени злоупотреби и нарушения, те отговарят пред закона и ще им бъдат наложени съответните наказания или предявени обвинения“, пише още Златева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Таз е поредната калинка. Спомням си едно време като БСП се пъчеше че само те имали кадри. Ето това имат. Даже новите им поколения мултиплицират некадърността. Тази да отиде в първи семестър икономика да научи какво означава „приемам годишен финансов отчет“.

    1. Илия, ама ти си много тъп, бе !
      Само от Столипиново ли ви намира Цвъц?

  2. Сподели какво според теб?
    Приемаш ГФО на одитора. По тъпата ти логика какви ли са отчетите, които подписват в БДЖ? А бе, мозък тъп?

  3. Илия, мозък, хайде сега ми обясни какво означава според теб управленско счетоводство?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.