Деница Сачева: Има сигнали, че Ангел Ангелов опитвал да заплашва директор в МОН

Снимка: БТВ/Архив

След като е уволнен от културното министерство, той започнал работа в образователното

Срещу Ангел Ангелов, посочен от министъра на културата Боил Банов като човека, който го е рекетирал със записи, има сигнали, че е правил опити да заплашва директора на Изпълнителна агенция „Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева по БТВ.

Ангелов работи в Министерството на образованието от септември 2016 г. и в момента е в изпълнителната агенция.

„Името на този човек ни стана известно през декември, когато за първи път получихме информация за това, че е направил опити да заплашва изпълнителния директор на агенцията и да упражнява върху него натиск в полза на определени изпълнители за определени проекти”, каза Сачева.

По думите й има данни, че Ангелов е свързан с лица, които работят по европроекти и искат проектите да отиват в полза на конкретни изпълнители.

„През януари т.г. изпълнителният директор ни информира за това, че има два притеснителни случая около него. В началото на януари му е спукана едната гума на автомобила, по-късно са му спукани и четирите гуми. Подал е сигнал в районното управление и в момента се води разследване, за да се види има ли връзка между заплахите и изнудването и тези инциденти”, отбеляза заместник-министърът.

Тя беше категорична, че изпълнителният директор на агенцията Кирил Гератлиев не е виновен, тъй като не е подписал нито един от договорите, принуждаван да подписва.

„В МОН Ангелов попада след конкурс, а дали е бил уволнен от Министерството на културата, предполагам, че лесно може да се установи с документи. Има конкурс, след което е назначен държавен експерт през септември 2016 г.”, изтъкна още Деница Сачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България