Денков: Аз не мога да приема да бъде премиер в правителство, което бие хората по улиците (ВИДЕО)

Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците така, както ставаше преди. Очевидно е, че има култура в полицията, сред част от хората, която смята за нормално да излезеш да бише с палки деца, беззащитни хора, жени. Това не е приемливо и не може да продължаваме така. Искам и министъра, и политиците, които го защитават, да кажат приемат ли това за нормално. Това каза премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет.

Той призова вътрешния министър Калин Стоянов и политиците, които го защитават да заявят категорична позиция за насилието от страна на някои полицаи на протеста на футболните фенове. 

„Моите действия към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него, но ще имам проблем, ако той продължава да замазва ситуацията", посочи Денков.

Той изтъкна, че огромният брой полицаи са охранявали протеста на футболните фенове в четвъртък по начин, който е за пример, но тези, които са биели без причина, нямат място в редиците на полицията.

"Ако искаме насилието да изчезне, всички политици и държи институции трябва да бъдем първите, които да дамаме примери че проявите на насиели са недопостуми. Затова всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", каза Денков.

Премиерът отрече да е имало вмешателство от страна на "Продължаваме промяната" в МВР по време на местните избори.

"Ако е имало контакти на Кирил Петков и Калин Стоянов, те са били за това, че трябва да се свърши работата по превенция на купуването на гласове. Никога и по никакъв начин не е имало разговори от типа "Тука трябва да е печеливша една партия или да бъде губеща друга партия". Няма такова нещо!", каза Денков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика