Денков: Подписахме споразумение със земеделските организации

Подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след среща с представители на браншови организации на земеделски производители. 

"Това, което добавихме към текста, който те бяха изпратили към своите организации, е една-единствена допълнителна точка, съгласно която сформираме група, която ежемесечно ще проверява какво е изпълнението на споразумението. Ще обсъжда всички въпроси, които изглеждат важни от гледна точка на развитието на сектора, подготовката на законите, финансовото обезпечаване на мерките и всичко друго, което е важно за земеделците", обясни премиерът. 

На днешната среща присъстваше и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев. 

"В тази работна група ще участват представители и на други браншови организации от земеделието, които пожелаят", подчерта Вътев.

"Разписахме едно споразумение, което касае всички земеделски производители. Финиширахме един процес, който течеше от повече от месец и половина, два", посочи Илия Проданов, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика