Денонощна детска поликлиника изграждат в София

Йорданка Фандъкова съобщи, че са готови проектите за възстановяване на баните в „Овча купел” и „Горна баня”.

Разширяват общинската програма за инвитро

Пазарът на „Младост” няма да бъде съборен

Изграждането на общинска детска поликлиника за денонощна първична, неотложна и специализирана извънболнична помощ е част от приоритетите в програмата за отговорна София на кандидата за кмет на столицата Йорданка Фандъкова. По думите й промените са нужни, за да може да има добри условия и качествена грижа за най-слабите.

За това е нужен още достъп до модерно здравеопазване - осигуряване на съвременна апаратура за общинските болници и поликлиники, както и отговорна социална политика за всяка възраст - подкрепа за деца и възрастни в неравностойно положение. В програмата си Фандъкова предлага да се осигури помощ на самотните възрастни хора в дома им, като им бъде доставяна храна и домакински услуги.

Важен точка още е разширяваме общинската програма за инвитро с донорски яйцеклетки. Благодарение на нея досега са се родили 9 бебета, отбелзва Фандъкова. Във връзка с достъпа до модерно здравеопазване е нужно още да бъдат предвидени безплатни скринингови програми за превенция на социално значими заболявания, категорична е тя.

Фандъкова съобщи още, че реставрацията на минералната баня в Банкя приключва догодина.

„Готови сме и с проектите за възстановяване на баните в „Овча купел” и „Горна Баня”. И двете бани не бяха общински и се рушаха с годините. Затова поисках от Mинистерство на здравеопазването собствеността върху тях и вече можем да ги реставрираме и да ги отворим отново за гражданите. До края на годината ще завършим и първия общински аквапарк във „Възраждане”, който се захранва с минерална вода. Към него изграждаме и закрит плувен басейн с минерална вода”, посочи тя.

На казуса с преместения в „Младост” Център по наркомании решение се търси от страна на Министерството на здравеопазването, уточни кандидатът за кмет на „Младост” от ГЕРБ (СДС) Мария Илиева.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле