Депутатите от ГЕРБ даряват парите за рождения ден на Борисов за обзавеждане за нов дом на най-пострадалите в Хитрино

По случай рождения му ден Парламентарната група на ГЕРБ подарява на министър-председателя и председател на партията Бойко Борисов обзавеждане за къщата на тежко пострадало от трагедията в село Хитрино семейство, съобщиха от партията.

Благодарение на тази финансова помощ ще бъде напълно обзаведена къщата, за която през декември 2016 г. народните представители от ГЕРБ осигуриха фонд в размер на 50 000 лева и се ангажираха с нейното построяване. Това е поискал от депутатите от ГЕРБ премиерът Борисов, който е пожелал да помогне допълнително на засегнатото семейство, вместо да получи материален подарък.

Къщата, която се строи от ПГ на ГЕРБ и ще бъде обзаведена с допълнително дарените средства, е на двете сестри, които загубиха родителите си при експлозията на цистерната в шуменското село.

На 19-ти май тази година министър-председателят Бойко Борисов лично присъства на официалната церемония по първа копка на новите 11 къщи, които ще бъдат изградени на мястото на разрушените от взрива в Хитрино.

Със съдействието на Камарата на строителите в България ще бъдат построени 10 къщи, а една – със средства, осигурени от ПГ на ГЕРБ.

Коментари

Задължително поле