Депутатът Весела Лечева в Раданово: Малките населени места са в периферията на националната политика

Депутатът от БСП Весела Лечева беше в селата Полски Сеновец и Раданово, община Полски Тръмбеш, където хората за пореден път изплакаха болката от разбитите пътища, ниските доходи, липсата на поминък в малките населени места.

„Малките населени места са в периферията на националната политика. Те не са във фокуса на управляващите, защото там има малко избиратели, важни са им големите общини, София и Пловдив“, коментира народният представител.

Липсата на социален живот тормози много от живеещите в селата. Те разказаха как имат нужда да се срещат повече и да се чувстват сигурни в собствената си държава. „Мнозинството в народното събрание създаде поредния скандал като отхвърли Закона за възрастните хора, който предложихме. Нашата цел беше да се създаде национална стратегия за пълноценен и активен живот за хората над 60-годишна възраст. Предложихме конкретни мерки и политики за подкрепа за социалното включване, за здравеопазването и образованието, за грижа за възрастни хора в приемно семейство, за постигане на равни възможности на възрастните хора в обществения живот. Всичко това беше отхвърлено“, припомни Лечева.

Тя посочи, че БСП предложи да бъде създаден специален фонд „Подкрепа на възрастните хора“ към министъра на труда, а към Министерския съвет да има специален национален съвет за възрастните хора.

Коментари

Задължително поле