Депутатът от ГЕРБ Станислава Стоянова: Осигурени са над 2 млн. лв. за физическо възпитание и спорт в детски градини и училища

Министерски съвет прие в сряда Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт. Осигуряват се общо 2 453 572 лв. за учебно-тренировъчна и спортно-състезателна дейност в общинските и държавни детски градини и училища. Това съобщи великотърновският народен представител и член на парламентарната Комисия по образование и наука Станислава Стоянова.

Тя уточни, че парите са и за материално-техническото обезпечаване на тези дейности. Средствата се осигуряват ежегодно със Закона за държавния бюджет и се разходват на базата на представени разчети за броя на децата и учениците.

„Училищата и детските градини кандидатстват за тях с разработени проекти за подпомагане на физическото възпитание и спорта на децата и учениците в дневна форма на обучение. От общата сума, по бюджета на МОН постъпват 242 640 лв., останалите - по бюджетите на общините“, допълни Стоянова.

За Великотърновска област допълнителните трансфери за осигуряване на средства от местните бюджети се разпределят както следва: Община Велико Търново – 26 002 лв., Община Горна Оряховица – 11 495, Елена – 2891, Златарица – 1386, Лясковец – 2 749, Павликени – 6099, ПолскиТръмбеш – 3591, Свищов – 8121, Стражица – 3839, Сухиндол – 628 лв.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България