Дерат седем кожи за Нова година у нас

Двойно по-евтин ни излиза празникът при съседите

В Бургас чупят рекорди с оферта от 1400 лева за две нощувки

Блазнят с неограничена консумация на алкохол

Дерат седем кожи за Нова година у нас, показа проверка на “Труд” в сайтове за обяви, които предлагат оферти на хотели и ресторанти за празника. Офертите за празничната нощ достигат до 280 лева само за вечеря и наздравица. Още по-тъжна става картината, ако се плаща и нощувка. За сметка на това съседите от Сърбия и Македония са отворили оферти на двойно по-ниски цени. Именно те са най-търсените дестинации извън България за посрещане на 2020 година, заради ниските цени, доброто обслужване и близостта им до страната ни. В Гърция, Турция и Румъния празникът също излиза изгодно на нашенци.

У нас за четиризвезден спа хотел се плаща средно 500 лева за три нощувки в курорти като Велинград, а в Пампорово и Боровец има и по 400 лв. с включена карта за ски. А за две нощувки броим по средно 300 лв. на човек. Най-предпочитаната дестинация Банско е изчерпала офертите си за най-добрите хотели и кръчми.

В Бургас чупят рекорди с цени в петзвезден хотел за две нощувки за двама срещу 1398 лева. Във Варна има оферти от 90 до над 900 лв. В Св. Св. Константин и Елена тридневните пакети с всичко включено в цената струват от 430 до 590 лв., а в същата категория на Златни пясъци са от 420 до 480 лв. В петзвездните хотели в двата курорта цените са доста по-солени - от 880 до 940 лв. В София кувертите за вечеря са средно по 170 лева.

В Сърбия има оферти за Белград, Ниш и Пирот, който е само на 87 километра от София и буквално може да се отскочи за една вечер. Цената за нощувка в спа хотел четири звезди е около 300 лева на човек, дори е с включен транспорт в двете посоки. В Белград цените на две нощувки в четиризвезден хотел започват от 220 лева на човек и достигат най-много до 260 лева, в зависимост от програмата на Новогодишната вечеря. В някои куверти тя не е включена и се доплаща по 15 евро на човек, но при условия за неограничена консумация на алкохол и традиционна сръбска маса, отрупана на места с цяло прасенце, печено на пещ.

В Македония пък се надяват да привлекат нашенци с евтина и обилна македонска трапеза, жива музика, разрешено пушене навсякъде и обиколки из съседни градове. Пакетите за три нощувки и цените с транспорт започват от 300 лв. За Скопие и достигат до средно 350 лв. за Охрид. Хотелите там привличат нашенци с рецепти като тетовски пържоли в гювеч и отново наблягат на неограничена консумация на алкохол за разлика от хотелите у нас.

В Гърция най-ниските оферти струват по 280 лева на човек за две нощувки и 320 лева за три нощувки, но без екстри като спа. Така, че е въпрос на предпочитания, казват туроператорите. И гърците залагат на любовта на българите към гръцката музика, сиртакито и обилните трапези. И разбира се разходка по брега на морето. В Истанбул за три нощувки в четиризвезден хотел има оферти по 250 лв. с включена празнична вечеря и пътуване с автобус.

Коментари

Задължително поле