Десетки фенове на "Ботев" Пловдив протестират пред посолството на Гърция

Десетки фенове на футболния "Ботев" Пловдив пристигнаха в София, за да протестират пред посолството на Гърция на улица "Сан Стефано".Три автобуса и десетки автомобили потеглиха от Пловдив с намерение привържениците да изразят исканията си за справедливо разследване на смъртта на Тоско Бозаджийски, предаде БТВ.

Фенът на "Ботев" загина, след като беше блъснат от автомобил в Солун в опит да избяга от сбиване с местни привърженици на ПАОК. Ултрас групата на "канарчетата" е побратимена с тази на другия солунски гранд - АЕК, а българските фенове са били нападнати в кафене в центъра на града.

Семейството на 28-годишния Бозаджийски и приятелите му от агитката на "Ботев" настояват у нас да се проведе паралелно разследване с това на гръцките власи. След действията на разследващите в южната ни съседка стана ясно, че един от арестуваните за побоя е син на високопоставен полицай от отдела за борба с футболното хулиганство в Солун. Това е втори протест на феновете на "Ботев" след смъртта на Бозаджийски. На 10 януари те блокираха централни улици в Пловдив.

„Детето ми отиде в Гърция, за да гледа спортна среща. На другия ден беше нападнат и убит жестоко. Притеснението ми е, че според очевидци е нападнат около 10-15 души, а има само един задържан”, каза бащата на Тоско – Георги Бозаджийски по Нова ТВ.

„Настояваме за доживотен затвор. Не може така да убиват фен, който нищо не е направил” допълни Красимир Кацаров.

Със скандирания „Няма да забравим и няма да простим” привърженици на „Ботев” (Пловдив), приятели и близки на Тоско продължават своя протест.

Коментари

Задължително поле