Десислава Иванчева печели в „Младост”

ГЕРБ загуби битката и за кметския стол в един от най-големите райони в София - „Младост”. Независимият кандидат Десислава Иванчева, която е подкрепена от партията „Нормална държава”, е получила повече гласове от претендента на ГЕРБ Мария Илиева и ще е новият кмет на „Младост”, научи „Труд”.

Протоколите от втория тур на изборите се обработват, но източници на вестника бяха категорични, че разликата между двете е голяма.

При първия тур на изборите за кмет на „Младост” кандидатката на ГЕРБ Мария Илиева водеше с близо 8% - тя получи 12 796 действителни гласове, а Иванчева - 8660.

Над 40 000 души са отишли вчера до урните, за да дадат вота си за една от двете претендентки, сочат последните данни на ЦИК за избирателната активност към 17 ч.

За разлика от миналата седмица, когато хората чакаха между 1 и 2 часа пред секциите, за да гласуват, вчера изборният ден премина нормално и без опашки.

От „Нормална държава” и ГЕРБ обаче си размениха задочно няколко закачки през деня. От ГЕРБ подадоха писмен сигнал към общинската избирателна комисия, че лидерът на „Нормална държава” Георги Кадиев нарушавал Изборния кодекс - ходил в секциите по време на гласуването и задавал въпроси на членове на СИК за активността и хода на изборния процес. От ОИК отговориха с предупреждение към Кадиев да не присъства в изборните помещения.

Лидерът на „Нормална държава” отвърна на удара във фейсбук: „И да попитам уважаемия ЦИК, след като кандидатката на ГЕРБ я возят между училищата с микробус, на който пише „разнасяме бюлетини”, това нарушение ли е?”, написа Кадиев в профила си в социалната мрежа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика