Десислава Радева отрече да е била в колата на НСО от видеоклипа на "Фритьоф Нансен"

Свидетел я видял при скандала между НСО и КАТ

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава Радева - отрече да е била в мерцедеса на НСО, който се появи във видеоклип, показващ пререкание между служител на службата за охрана и полицай.

"За да няма съмнения, заявявам, че в този момент изобщо не съм била в този автомобил", написа Радева във фейсбук.

Свидетелят Богдан Асенов разказа по БТВ, че я е видял да слиза до магазина за рокли, в който редовно идвала и че служебният й автомобил редовно правел същото нарушение на столичния бул. "Фритьоф Нансен".

Според Асенов ситуацията продължила около половин час и приключила, след като дошъл екип на КАТ и още един човек от НСО.

„Първо видях, че колата влиза в насрещното с по-сериозна скорост, без никакви светлини и звук. Спря, г-жа Радева слезе, а след нея слезе нейната телоохранителка и й свали роклите”, допълни Асенов. По думите му след това Радева е влязла в магазин.

„Явно така са я посъветвали нейните съветници, пиари. Аз със сигурност не лъжа, вярвам на очите си, не на г-жа Радева или на НСО”, коментира Богдан Асенов. „Когато се караха полицаят и служителката, тя не беше в автомобила, но тя беше в магазина. Видях как слиза от колата и влиза в магазина”, отбеляза той.

„Г-жа Радева идва супер често в този магазин. Това не е първо нарушение на колата на НСО”, твърди още Асенов. По думите му обаче за пръв път е видял как пътен полицай прави забележка на шофьора от НСО. „После дойде още една патрулка, с петима полицаи. Пристигна още още двама цивилни с „Опел” и се обясняваха”, посочи той.

"Някои медии избързаха с вметки като „бронирата кола на Радева”, „ескорта на Радева”, „пътната полиция не е съставила акт на съпругата на президента”...

Нека е ясно - колата, която ползвам не е бронирана. Ескорт предполага поне две коли, а не една, какъвто е моят случай. И... това ми е много важно, моля ви кажете ми какъв точно акт да се издаде от Пътна полиция на лице, което физически не присъства на мястото, няма правомощия и никога не е управлявало автомобил на НСО", пита Десислава Радева.

Коментари

Задължително поле