Дете и моторист ранени при пътни инциденти в Разградско

Снимка: Архив

Няма опасност за живота на пострадалите

10-годишно момиченце, изскочило внезапно на пътя, е било ударено от автомобил в разградското село Китанчево и е откарано в болницата с охлузни рани по тялото и счупен крак. Водачът на автомобила, който блъснал детето, реагирал адекватно и сам взел момиченцето, за да го закара във Филиала на спешна помощ в Исперих.

Инцидентът е станал към 18,30 часа в петък, когато улисано в игра, детето се впуснало по шосето, без да се огледа, и било ударено от „Опел Астра”. 34-годишнитя шофьор спрял и взел детенцето, качвайки го на колата си, за да го откара възможно най-бързо в най-близкото медицинско звено. Там установили фрактура на левия крак и охлузни рани, но нямало опасност за живота на момичето.

От полицията в Разград уточняват, че пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Съставен му е бил акт и е започнало досъдебно производство.

В болница същата вечер попаднал и 24-годишен моторист от Русе, който пострадал след отнемане на предимство. Той е с фрактура на ръка и няма опасност за живота му. Мъжът е ранен на кръстовище, където 55-годишен с „Волво” предприел забранен завой и отнел предимството на управлявалия мотор „Сузуки”, който бил на главния път.

Коментари

Задължително поле