Децата от Хаджидимитрово се върнаха в училище

Децата от ямболското село Хаджидимитрово, които миналата седмица бяха приети по спешност с диагноза хранително отравяне вече са на училище, съобщи БНР.

Временно е отменено обедното хранене в средищното училище в Дражево, тъй като столът остава затворен до приключването на проверките.

22-те деца, приети със стафилококова инфекция бяха изписани в четвъртък и днес повечето от тях са на училище, информира кметът на община Тунджа Георги Георгиев: "Целодневната организация ще бъде възстановена, когато се възстанови обедното хранене".

Според ръководството на общината не храната в училище е причина за инфекцията.

Служителката там беше санкционирана за това, че не е съхранила проби от обедната храна и се е наложило да се вземат изследвания от кухнята –майка: "В храната от кухнята майка няма никакви инфекции. Логично обяснение как са се заразили точно 22 деца, точно 22 от Хаджидимитрово и никой друг, никой не може да ни убеди, че инфекцията е тръгнала от там".

От Агенцията по безопасност на храните и РЗИ официално отказват да обявят резултатите от пробите, позовавайки се на прокурорската проверка, която тече в момента.

Коментари

Задължително поле