Деца дариха пари от закуските си, за да може възрастна жена да си купи лекарства

Деца събраха пари от дневните си и ги дариха на възрастна жена, за да може тя да си купи лекарствата за месеца. Учителката Павлина Чифлигарова от СУ “Св.св. Кирил и Методий“ в симитлийското село Крупник научила, че баба Бонка Ружинска от същото село е изпаднала в затруднение и дори не успява да си купи лекарствата за месеца. Тя предложила на децата да направят едно добро дело и да проявят човешки жест.

След съгласуване с родителите, учениците от 4 „а „клас с огромно желание събират малка сума пари, които заделят от дневните за закуска. Целият клас заедно с учителката посещават баба Бонка. И не само че зарадваха жената с пликчето пари за лекарствата, но и стоплиха сърцето и като я обградиха с много любов, рецитираха и стихове и изпълниха с усмивки и глъч двора на самотната жена.

Баба Бонка плака от умиление, трогната от жеста и удивена от това, че някой се е сетил за нея.

А в класа решиха, че това няма да бъде последната им инициатива, която кръстиха „Нека доброто започне от нас“ и вече правят сметка за следващата кампания, която ще зарадва още хора имащи нужда от помощ. За инициативата ще помогне и кметицата на село Крупник Ваня Чакалска.

Коментари

Задължително поле