Деца от лятна школа в Банско изнесоха мечтан съвместен концерт с Борис Солтарийски

За поредна година младият преподавател по китара и струнни инструменти в Банско – Марин Бърдарев, направи съвместен концерт на своите възпитаници с известни имена от българската музикална сцена. Да „Свирят, пеят и мечтаят” заедно на една сцена с Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков, бе блестящия завършек на записалите се деца в лятната школа по народно пеене и народни инструменти, финансирана от община Банско.

Малките музиканти, заедно със своите реализирани „колеги”  - Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков подариха вълнуващи мигове на препълнената с публика зала на читалище „Никола Вапцаров. Разнообразният репертоар и постигнатата от децата завидна музикална култура вдигна зрителите на крака, за да дадат заслужени  аплодисменти на изпълнителите.

„Поздравявам ви с поредния празник за сетивата – съвместният концерт „Свирим, пеем и мечтаем” на децата от школата по китара и народни инструменти, със специалното участие на Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков.

Работата на Марин с децата и подрастващите, предаването на любовта към струнния инструмент, към фолклора, към музиката, е отговорен, но и благодарен труд. Труд, който дава своите невидими с просто око резултати, като посява в детските сърца отношение към истинската музика, към българските традиции, към урока, че за да бъдеш признат и известен, е необходима работа и упоритост, с тези думи поздрави младите кметът на града Георги Икономов.

 

Коментари

Задължително поле