Дуейн Джонсън „Скалата“ се ожени

Дете и младеж са в болница след катастрофа

Откриха болно от африканска чума прасе и над Перущица

Задържаха полицай, взел 850 лв. за да скрие призовка за превишена скорост до изтичане на давността

Повдигнаха обвинение на собственика на депото за отпадъци, запалили се под магистрала „Струма“

Меган и Хари замениха Испания с Франция

Президентът Радев назначи бивш лидер на младежкия СДС за началник на кабинета си Годините в синия комсомол липсват в разпространената от "Дондуков" 2 биография на Калоян Методиев

С 630 нови дървета обогати зелената среда Общината в Търговище

Две жени от Каварна станаха жертви на телефонни измами

Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

15-годишно момче е в болница със счупена челюст след побой в Добрич

„Росатом“ подаде заявление за стратегически инвеститор по проекта АЕЦ „Белене“

Започва проверка в Спешния център в Сливен заради смъртта на 7-годишното дете от Сотиря

Два нови социални центъра разкрива община Велико Търново Те ще подпомагат лица с психични разстройства и тежки множествени увреждания

Храните, които не подозирате, че може да съхранявате във фризера Сред тях са ядките, доматеното пюре и кафените зърна

Деца от лятна школа в Банско изнесоха мечтан съвместен концерт с Борис Солтарийски

За поредна година младият преподавател по китара и струнни инструменти в Банско – Марин Бърдарев, направи съвместен концерт на своите възпитаници с известни имена от българската музикална сцена. Да „Свирят, пеят и мечтаят” заедно на една сцена с Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков, бе блестящия завършек на записалите се деца в лятната школа по народно пеене и народни инструменти, финансирана от община Банско.

Малките музиканти, заедно със своите реализирани „колеги”  – Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков подариха вълнуващи мигове на препълнената с публика зала на читалище „Никола Вапцаров. Разнообразният репертоар и постигнатата от децата завидна музикална култура вдигна зрителите на крака, за да дадат заслужени  аплодисменти на изпълнителите.

„Поздравявам ви с поредния празник за сетивата – съвместният концерт „Свирим, пеем и мечтаем” на децата от школата по китара и народни инструменти, със специалното участие на Борис Солтарийски, Валери Димчев и Илия Ранков.

Работата на Марин с децата и подрастващите, предаването на любовта към струнния инструмент, към фолклора, към музиката, е отговорен, но и благодарен труд. Труд, който дава своите невидими с просто око резултати, като посява в детските сърца отношение към истинската музика, към българските традиции, към урока, че за да бъдеш признат и известен, е необходима работа и упоритост, с тези думи поздрави младите кметът на града Георги Икономов.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.