Деца от Монтана нарисуваха мечтите си за музеи

Много деца и любители на историята от всички възрасти препълниха музея в Монтана в „Нощта на музеите”. По покана на историците малките им гости нарисуваха сред залите с експонати своите представи и мечти за музей.

Ако зависи от малчуганите в областния град в Северозапада ще има музеи на котките, на музиката, на растенията, на баскетбола и на още много други любими неща, стана ясно на изявата. Момичетата, които поискаха музей на баскетбола, имаха възможност и да хванат в ръцете си шампионската купа и купата на страната, които женския баскетболен отбор на Монтана завоюва тази година.

Най-добре представените детски мечти бяха наградени, а призовете връчиха директорът на „Хуманитарни дейности” в община Монтана Александър Герасимов и директорът на Историческия музей Ваня Иванова. За гостите на „Нощта в музея” бе подготвена програма с мажоретни танци, народни песни и хора.

Почетен гост на събитието бе Елеонора Ангелова – правнучка на бежанец от Македония по време на борбите за национално освобождение, която дари наследените от прадядо й Митьо и от дядо й Тольо Сотиров керамични стомни, жетварски съд за супа, ямурлук, порцеланов сервиз от началото на миналия век, часовници, накити и още много старинни вещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони