Деца ще бъдат археолози и реставратори през ваканцията в музея

По време на заниманията си в музея децата ще научат и какъв е бил бита на стария Сливен. В Къщата-музей на сливенския бит се пазят автентични облекла, обзавеждане, посуда, ръкоделия.

Откриватели, реставратори, художници, познавачи на стария бит - в тези роли сливенските деца ще могат да се забавляват през ваканцията в Регионалния исторически музей „Симеон Табаков“ в Сливен. От музея съобщиха, че през юни организират занимания за две групи малчугани, които ще се проведат в рамките на десет календарни дни всяко.

Всеки ден ще се проведе под различно мото. Децата ще научат какво е музеен фонд, ще имат възможност да участват в археологическо проучване, ще се запознаят със старите подредби в сливенския бит, ще открият тайните на реставрирането, ще чуят интересни разкази за откриването на ценните музейни находки. Заниманията ще води музеен специалист. Целта е да се привлече интереса на учениците към историята, да получат повече знания за работата на музеите и съхраняването на експонатите. Таксата за участие във „Ваканция в музея“ е 50 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България