Джаз фест в София събира музиканти от 11 държави

Всяка година феста е сред най-мащабните събития в София.

За 13-и път концерти на открито в Южния парк

Богата програма и редица съпътстващи събития от 4 до 7 юли

Френската вокалистка Сирил Еме е сред специалните гости

За 13-а година София ще бъде дом на джаза с поредното издание на A to JazZ - най-големият фестивал за градска култура и музика у нас. От 4 до 7 юли на поляната на Южен парк 2 почитателите на фестивала ще могат да се насладят на много джаз и редица съпътстващи събития, включително свързани с инициативи за по-чиста природа.

Американската звезда McCoy Tyner Legend, френската вокалистка Сирил Еме и дуото Knower са само част от изпълнителите, които ще пеят на A to JazZ.

Френската звезда Сирил Еме.

И тази година фестивалът посвещава първия ден от програмата си на музикалното богатство на световната музиката с концерти на артисти от 11 страни. В хода на вечерните концерти млади музиканти - гостуващи и местни - ще се надсвирват на една сцена със световноизвестни звезди.

McCoy Tyner Legends е трибютен проект, посветен на великия джаз пианист и един от основоположниците на модерния джаз Маккой Тайнър, който ще бъде представен пред публиката в София. “Влиянието и значимостта на Маккой Тайнър в жанра го правят легенда, а трибютната програма ще пренесе публиката в магията на неговата музика, изпълнена от невероятен състав - Антонио Фарао, Рони Бъридж, Авери Шарп, Стив Туре и Чико Фрийман”, коментират от екипа A to JazZ.

За втория фестивален хедлайнер - френската джаз вокалистка Сирил Еме, феновете казват, че притежава неповторим глас и сценичен чар. Нейният талант и стил са привлекли вниманието на музикални критици от цял свят, които я определят като въплъщение на същността на джаза.

Knower пък идват на сцената на фестивала в пълен състав, за да представят лудия си подход към музиката. С елементи на джаз, фънк, електроника и несравнима енергия, те ще превърнат концерта си в един от най-запомнящите се моменти на фестивала за тази година, казват от екипа.

A to JazZ продължава да обръща внимание на най-малките посетители със специална детска сцена с богата и разнообразна програма.

“Това е много повече от градски фестивал, той е начин на мислене, на съпреживяване на фестивалната емоция. Всяка година осъзнаваме, че нашето събитие се е превърнало в един от най-знаковите и имиджови културни продукти за София. Цяла Европа познава A to JazZ и той вече е силно привлекателен повод за посещение на столицата ни от фестивални туристи и публика. А това явление има все по-мащабен ефект за София и страната”, казва основателят на фестивала Петър Димитров.

Събитието се провежда с подкрепата на Столична община - Календар на културните събития, Министерство на културата, Министерство на туризма, Френския институт в България и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура