Джаред Лето: Мазнините цвърчат от чушката люта

Актьорът не консумира захар, сол и алкохол

Поне три пъти в кариерата на Джаред Лето му се е налагало да сменя категорията, като преминава от петел и стига до шамандура. Когато му се налага да отслабва, го прави най-често с глад. За ролята на изтощения от болест Райън в “Даласки клуб на купувачите” отслабна с пълен глад с 14 кг. Той стана 52 кг. при ръст 175 см. Обикновено такава самоотверженост от страна на актьорите се награждава от Филмовата академия и през 2014 Лето получи оскар за поддържаща роля.

За първи път Джаред Лето смени рязко размерите си през 2000 г. За ролята на транссексуалния Райън в “Реквием за една мечта” се наложи да свали 12 кг. И как го направи? С пълен глад. Единственото, което яде е късче авокадо - при това не всеки ден, а на два-три дни. По думите му това гладуване е най-тежкото изпитание в живота му.

Гладуването е изключително опасен метод за отслабване, особено ако не е лечебно и под медицински контрол. Но и рязкото напълняване - също. Филмът “Глава 27”, в който изпълнителят от групата 30 Seconds To Mars играе убиеца на Джон Ленън Марк Дейвид Чапман, го накара да стигне стоте килограма. За да заприлича на един от най-мразените хора в света, Лето качи 30 килограма. Признава, че му се удало относително лесно - с постоянно тъпкане във веригите за бързо хранене. Но този начин на хранене се отразил на здравето му и Лето получил подагра.

След това обаче Джаред решил да отслабва по-разумно - с плодове, зеленчуци и орехи, повечето преминали през блендера и под формата на смутита. Тридесетте килограма били стопени за цяла година!

Тъй като този режим е подходящ за извънредни ситуации, но не всеки организъм би понесъл системно лишение от белтъчини, мазнини и въобще калории, Джаред Лето в момента е веган. В обичайния си безупречен вид той тежи 63 кг и вече 20 г. не консумира храни от животински произход.

Не консумира сол, захар и не пие алкохол. Любимите му ястия са сурови и задушени зеленчуци и витаминозни смутита с ядки и зърнени храни. По негово мнение процесът на стареене се забавя от естествени антиоксиданти като лимона, грейпфрута, спанака, броколи. От всички плодове най-много обича портокалите.

Този начин на хранене допринася за загубата на тегло поради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати в основните храни. Освен това дългогодишните вегани имат много бърз метаболизъм, което им позволява бързо да отслабнат, ако е необходимо.

При нужда Джаред Лето вече прибягва до любимата на Бионсе пречистваща диета с кленов сироп, лют червен пипер и лимонов сок. Диетата с кленов сироп е подходяща не само за сваляне на излишните килограми, но и за пречистване на организма от токсините. За 10 дни може да се свалят от 4 до 10 килограма. Тя се отразява добре на храносмилателния тракт, кожата, косата, общото физическо и психическо състояние. Всъщност тя не е хранителен режим, а форма на гладуване. При нея човек не се храни. Единствените му калории са от напитката с кленовия сироп. Повечето диетолози я отричат, тъй като може да доведе до йо-йо ефект.

 

Рецепта

Мегапречистваща диета с кленов сироп

61-%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d1%81%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%bfВсички хранения в диетата с кленов сироп се заменят с напитка, приготвена от:

250 мл. кленов сироп

250 мл. прясно изцеден лимонов сок

30 гр. лют червен пипер, джинджифил на прах или къри (за подобряване на метаболизма)

2,5 л. топла или студена вода

Съставките се разбиват до получаване на хомогенна смес, която трябва да се изпие за един ден. При необходимост може да изпиете чаша ментов чай или вода. Диетата се спазва 10 дни, но може да се намали до 6-7 дни. Захранването е изключително важно, за да не се възвърнат свалените килограми и да се влоши състоянието на храносмилателната система. Започва се с плодове и плодови сокове, зеленчукови супи, сурови или задушени зеленчуци, соеви продукти на малки порции. Трябва да се избягват захарта и захарните изделия, червените меса, пържените и тестените храни и алкохола.

Тази диета е опасна за пора с хронични заболявания като диабет.

 

Примерен дневен режим:

61-%d1%81%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b0Сутрин на ставане

- чаша гореща вода с малко лимонов сок.

Закуска:

коктейл от сок от ананас, мента и корен от джинджифил.

Втора закуска:

салата от спанак, целина, аспержи и домати. Към ястието можете да добавите няколко натрошени бадема.

Обяд:

пюре от краставици, селъри, ябълки, спанак, магданоз и сок от грейпфрут.

Вечеря:

мус от две ябълки и две глави червено цвекло, зеленчуци, покълнала пшеница и четири супени лъжици мед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл