Джейда Пинкет Смит - Булка от пъкъла

Махагоновата мадам Джейда Пинкет Смит продължава да унижава бащата на децата си и свой съпрут Уил Смит. Миналата година той се изложи исторически като удари шамар на водещия на церемонията по връчване на наградите „Оскар“ Крис Рок за невинна шега с косата на Джейда. Тази седмица тя сподели, че всъщност е разделена с Уил още от 2016-а, а техният брак е само формален. Джейда каза това, докато рекламираше мемоарната си книга „Worthy“. Явно е искала да влезе в заглавията и да засили продажбите на автобиографията си. Отново на негов гръб.

Припомняме, че години преди шамарената драма на „Оскарите“ Пинкет Смит покани Уил в своето предаване и пред целия свят му каза как му е изневерявала с един от познатите на техния син Джейдън. Така тя окончателно се заяви като ябълката на раздора и в крайна сметка причина за позора - и за шамара - който засенчи филмите на наградите „Оскар” през 2022-а.

Истината е, че Джейда Пинкет Смит е световноизвестна актриса без световни роли. Изключваме нейните изяви в продълженията на „Матрицата”, които и без това се смятат за зрелищно творческо разочарование. И изявите, и продълженията. Играла е в хитове като „Смахнатия професор” с Еди Мърфи, но едва ли има звезда от киното, при която съотношението слава и талнат да е тъй изкривено и диспропорционално.

Джейда е една от най-привилегированите жени на планетата. Обожавана и обгрижвана от медиите мултимилионерка, която миналата година влезе в списъка на „Тайм” за стоте най-влиятелните хора на планетата. С какво точно е влиятелна не става ясно. Да, тя е модерна активистка и редовно разпространява пропагандата за „белия расизъм” и „системната дискриминация” в американското общество. Тя плюе върху системата, превърнала я в капризна знаменитост и част от елита.

Какво друго вършеше Джейда в последно време? Имаше телевизионно шоу, в което разказваше пред дъщеря си как нейната баба я била научила да се самозадоволява на деветгодишна възраст, а най-ценният урок бил, че самата тя може да си доставя удоволствие, а не някой мъж.

При Джейда се наблюдава особено смущаващо съчетание между радикален феминизъм и черен национализъм. Те беше двигател на расистката кампания за „прекалено белите “Оскар”-и преди години. Обяви бойкот на церемонията, в която едва ли някога ще участва като номинирана. Е, вече нищо не се знае, нивото пада драматично, а квотите вече са официални.

Всъщност по време на онази кампания на Джейда и Уил Смит преди години, комикът Крис Рок се пошегува, че Пинкет няма какво да бойкотира церемонията, на която така или иначе не е поканена, защото не е заслужила кино актриса. Може би още тогава двамата са се настроили срещу Рок. И така се стигна до вече исторически срамната сценка от миналогодишната церемония, когато той направи безобидна шега с обръснатата глава на Джейда, а нейният съпруг изскочи на сцената, удари шамар на шоумена и се върна на мястото си, псувайки и предупреждавайки го да държи името на Пинкет Смит „извън шибаната си уста”.

Кадри от различен ъгъл показват как Джейда се смее, докато Смит разрушава репутация, градена 30 години. Двамата се събират през 90-те и имат две деца - дъщерята Уилоу и синът Джейдън. Наследниците на звездната двойка имат имидж на странни богаташки хлапета, които черпят от славата на родителите си и се заиграват с модерните за младежта в Холивуд джендър флуидни делюзии.

С други думи Джейда трудно може да бъде посочена като пример за майка, независимо от медийното преклонение. А като съпруга? Тук изплуват спомените за унижението, което тя причини на Уил. Преди време в своето телевизионно шоу тя обсъждаше пред него аферата си с татуиран рапър, два пъти по-млад от Смит. Уил изглеждаше съкрушително доминиран от жена си, видимо объркан и на ръба на рева. Един пречупен мъж, принуден да слуша за изневерите на съпругата си. Заедно с целия останал свят.

Той вероятно е опитал да компенсира предишното унижение и да се докаже в нейните очи като удари Крис Рок за онази шега миналата година. Опорната точка за нейния проблем с алопецията, принудил я да бръсне главата си, е инструмент на мейнстрийм медиите за предпазване на Джейда от критики. Но все повече хора са наясно, че тя притежава властен, токсичен характер, смалил един от най-успешните мъже в Холивуд до посмешище.

 

Имахме връзка години наред

Напълно се отдадох на връзката си с Дейджа в продължение на години от живота си и аз наистина дълбоко я обичам и имам много любов към нея. Тогава с Уил Смит бяха разделени. Посветих се на това до такава степен, че мога да умра точно сега и да съм добре, като знам, че наистина съм се отдал на някого. Всичко, което мога да направя, е да кажа истината. Мразете ме, убийте ме с камъни. Макар че това, че бях честен и признах за връзката ни започна да се отразява негативно на живота и кариерата ми. 

Американският рапър Огъст Алсина

 

Станахме свидетели на токсична женственост

Не искам да се гавря с Уил. Джейда го гаври достатъчно в тях. Не разбирам как сравнението с Деми Мур в топ форма, по повод прическата й, е такава обида. Покрай целия скандал с нея станахме свидетели на “токсична женственост”. А тя да спре да се оплаква. Алопецията не е левкемия. Всички стареем и губим косата си. Мъже и жени. Ако толкова я е притеснявало – да си беше сложила една перука. Както всички останали на наградите “Оскар”.

Комикът Бил Мар

 

Тя предизвика скандала на Оскрите

И досега всички говорят за агресията на Уил Смит срещу Крис Рок на наградите “Оскар”, но малцина са склонни да критикуват Джейда. За мен тя е много виновна за скандала. Ясно се вижда, че Смит първо се смее на шегата, после се обръща към съпругата си, съзира нейното кисело изражение и решава да се изложи пред цял свят. Тя имаше време да го спре, да го дръпне и да му каже да не прави глупости, но не го стори.

Коментаторът и автор Мат Уолш

Ретро авантюри с убития рапър Тупак

В своята автобиография Уил Смит си спомня колко ревнувал Джейда от рапъра Тупак, с когото тя е много близка през 90-те. По това време Смит я харесвал, но се чувствал незначителен пред тогавашната хип-хоп мегазвезда. Някои хора посочват, че комплексите му извират още от онзи период и не са изчезнали дори след четвърт век брак и свръхуспешна кариера в киното, музиката и телевизията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети