Джеймс Матис е настоял пред саудитския външен министър за цялостно разследване на смъртта на Хашоги

Министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис заяви днес, че се е срещнал със саудитския министър на външните работи Адел Джубейр и го е призовал за цялостно разследване на смъртта на журналиста Джамал Хашоги, предаде Асошиейтед прес.

Матис каза пред придружаващите го журналисти при посещението му в Прага, че Джубейр "не е имал абсолютно никакви резерви" за необходимостта от прозрачност за смъртта на коментатора на вестник "Вашингтон пост" в консулството на кралството в Истанбул в началото на този месец.

Американският министър на отбраната не даде подробности за разговора си със саудитския външен министър вчера. Матис обаче каза, че е заявил пред Джубейр, че е "нужно да се разбере какво се е случило".

Според представители на турските власти саудитски отряд от 15 души е измъчвал, убил и разчленил тялото на коментатора и това е било предварително планирано. Първоначално Саудитска Арабия увери, че не знае нищо какво се е случило с Хашоги, но в четвъртък каза, че според доказателствата убийството е било предварително планирано, отбелязва Асошиейтед прес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка