Джендър диктатурата срещу Милена Славова

Снимка: Пламен Стоименов
Над 200 рокери, музиканти и фенове на Милена Славова блокираха движението по бул. “Ал. Стамболийски” пред сградата на Върховния административен съд.

ВАС решава казуса до месец

Прокуратурата: Изразяването на мнение не е дискриминиране

Не съм излязла да парадирам по улиците, че харесвам мъже

Партийните и комсомолски секретари се преродиха в ЛГБТИ активисти

Рок певицата Милена Славова да бъде призната за виновна, че е осъществила дискриминация, тормоз и подбуждане към дискриминация по признак “сексуална ориентация” и със свой пост във фейсбук е нарушила Закона за защита от дискриминация. За това настояват активисти от ЛГБТИ общността.

Жалбите и заплахите срещу Милена са от 2 години, а вчера казусът стигна до Върховния административен съд. Преди началото на заседанието пред сградата му на бул. “Ал. Стамболийски” се събраха над 100 рокери и поддръжници на певицата.

Хората бяха убедени не само че рокаджийката е напълно невинна и не е използвала език на омразата, а и че всеки има право да изразява личното си мнение. Не само в социалните мрежи, а във всички медии, на концерти и на публични събития.

“Точно както преди 30-40 години от Милена се обриваха партийните и комсомолските секретари, сега се обриват ЛГБТИ активистите. Но тогава не смееха да я съдят, че вдига младежта срещу комунистите. Джендърите ще излязат по-гадни от тях”, говореха участниците в протеста пред ВАС.

В случая интересното е, че Комисията за защита от дискриминация (КЗД) през 2022 г. се произнася, че жалбата на ЛГБТИ е неоснователна и в думите на Милена Славова няма и помен от “дискриминация, тормоз и подбуждане”, а израз на правото ѝ на свобода на словото. Адвокат Деница Любенова, която води дела на ЛГБТИ общността, обжалва решението на КЗД пред Административен съд - София град (АССГ). Там решението е отменено и случаят е върнат за повторно решаване в комисията със задължителни указания за изпълнение. Срещу това произнасяне на АССГ във Върховния административен съд внасят жалби и от КЗД, и от защитата на Милена Славова, в които настояват съдебният акт да бъде отменен и да остане в сила становището, че певицата не е дискриминирала никого.

Въпреки че по административните дела не е задължително участието на прокурор, вчера в залата се яви представител на прокуратурата, който заяви, че изразяването на мнението не може да се смята за дискриминиране и в случая Милена Славова не е извършила нищо повече от “конституционно гарантираното право на свобода на словото”.

Пред съд, представителят на КЗД заяви, че “решението на АССГ е неправилно и незаконосъобразно и че АССГ ограничава правото на преценка на комисията и разпростира влиянието си далеч извън компетенциите си”.

Адвокат Мария Янева - процесуален представител на Милена, заяви, че “певицата е подбудена от неприлично поведение, а не от конкретни хора с различно сексуално убеждение. Славова е срещу парада, а не срещу общността”, каза още защитникът.
ВАС ще се произнесе по двете жалби до 1 месец, но този срок не е задължителен.

С какво толкова рок певицата обиди ЛГБТИ

Бунтар не значи да си показваш задника

“Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си”. Това написа Милена Славова през юни 2021 г. във Facebook, с което предизвика гнева на участниците в току-що преминалия тогава гей парад.

Самата рок певица обясни позицията си три по-късно по Нова телевизия, като част коментарите є от малкия екран също бяха включени в жалбата на ЛГБТИ активистите до Комисията за защита от дискриминация. Милена разказа, че не е била в София по време на парада, но няколко дни по-късно попаднала на публикация в социалната мрежа, в която имало снимка на знаменосец с мустаци от миналото и снимка какви са “знаменосците” сега, на парада.

“Видях снимка на един гол мъж ли е, жена ли, е с гол задник и дръжката на българското знаме забита в задника му. Аз припаднах! Направо се отвратих! Това беше емоционален порив от моя страна да напиша това, което виждате във фейсбук... Аз познавам хора, които са с такава ориентация от години. Но това са хора, които първо не ходят на такива паради. Това са хора, на които нито аз им държа сметка с кого ли лягат вечер, нито те на мене и имаме перфектни отношения години наред.

Дори сега като им звъннах да ги питам това нормално ли е, те ми казаха, че много хора от техните среди са се дистанцирали от това нещо. Защо трябва да се парадира с това нещо?”, каза още Милена. Запитана дали не е разочаровала и част от своята публика, която я харесва още от края на 80-те години, защото е бунтар, рокаджийката каза: “Бунтар не значи да си показваш задника!” 

Милена Славова пред “Труд News”: Българският народ е на моя страна

Заплашваха ме садистично, намесиха и дъщеря ми

Владислав Апостолов

- Г-жо Славова, очаквахте ли подобна подкрепа след като станахте мишена на така наречените “ЛГБТ активисти”?
- Първо искам да кажа, че съм страшно приятно изненадана от това, което видях пред съда. Всичките тези хора да се организират и да дойдат по собствено желание. Както и подписката, която се събира в моя защита - това е страхотна подкрепа.

- А как беше ситуацията в началото?
- Когато преди две години започна това нещо аз се чувствах страшно сама и не знаех какво да предприема. Тогава се свързах с адвокат Мария Янева, знаех, че тя се е занимавала с подобни дела и ги е печелила. Тя застана зад гърба ми и ми обясни какво се предприема в такива ситуации, какво се прави. Когато разбрахме, че ще има сериозна подкрепа тя се зарадва, но аз бях объркана, защото всичко се случва за много кратко време. Но фактът е, че българският народ е масово на моя страна. Това говори много. И аз съм много благодарна!

- В публичното пространство вече има страшно много конкретни примери за системен тормоз върху хора, позволили си да критикуват ЛГБТ лобито в САЩ и Западна Европа. Авторката на “Хари Потър” Джоан Роулинг и до днес получава постоянни смъртни заплахи от трансджендър активисти, някои от които дори публикуваха адреса на нейната къща. И всичко това само защото тя правилно написа, че има два пола - мъжки и женски. Комикът Дейв Шапел беше атакуван с нож след шеги с “прайд общността”. Очаквахте ли, че тази агресия и омраза срещу несъгласните с ЛГБТ идеологията ще се пренесат толкова бързо в България?
- Това е проблемът. От тези активисти аз получих садистично отношение и мъст. Тук говорим за заплахи за живота ми, за физическо насилие. Наложи се адвокат Янева да пуска писма, за да бъдат уведомени тези хора да престанат. Все пак има някакъв ред.

- Как ви заплашваха джендър радикалите?
- Директно с грозни коментари на съобщения по телефона, във “Фейсбук”... Успях да блокирам някои от тях. Но тяхната омраза е страшна. Те не просто бълват зли думи и жлъч. Те бълват садизъм, не става въпрос за нормални обиди. Нека ме обиждат, че съм възрастна и кариерата ми е залязла - това минава и заминава, изобщо не ме засяга. Но да обиждат дъщеря ми, да я намесват - ето това ме засяга. Заплашваха ме, че ще ми избодат очите, че ще ме вържат на инвалидна количка, че ще ме удавят в езеро. Кълняха ме да се пребия и да не мога да стана, да бъда до края на живота си в стая с меки стени и да не мога да изляза. Извратени съзнания...

- Кога очаквате решението на съда?
- Всичко трябва да стане ясно след около месец.

- Според лицата зад прайд парада не е имало случай, в който техен демонстрант да е слагал българско знаме в задните си части.
- Много хора бяха видели и споделили този кадър, стана голям скандал, но вече го няма. Снимката вървеше във “Фейсбук” и беше масово споделяна, но може да е изтеглена.

- Какво показва тази организирана атака срещу вас?
- Дойде време да си браним децата от хора, които нарушават законите, Конституцията... И никой не ги спира. Сега трябва да се чудим как да си защитаваме децата...

Петиция

Над 12 000 подписа в защита на рок певицата

Над 12 000 са подкрепили в петиция рок-певицата Милена Славова до вчера вечерта. “Изразяваме гражданската си позиция като български граждани, като изрично заявяваме, че конституционните права и интереси на всеки български гражданин трябва да бъдат защитени и гарантирани от българския съд. Недопустимо е всички ние, които искаме децата ни да растат в морална среда, да бъдем дискредитирани поради факта, че се противопоставяме на всяко нецензурно съдържание, което смеем да твърдим, че в една нормална държава, не бива да бъде толерирано”, казват авторите на петицията. Те обявиха, че се противопоставят на всяко съдържание в печатно или видео издание, което показва нецензурно и антиморално съдържание, което е заплаха за моралните ценности и интереси на нашите деца. “Изразяваме гражданската си позиция при спазване на основните ни права и на основание чл. 41, връзка с чл. 39, ал. 2 от Конституцията на Република България, като молим Върховният административен съд да не допуска да бъдат нарушавани правата на българските граждани, както и конституционният ред в Република България”, пишат още те.

Кристиян Шкварек във фейсбук: ЛГБТИ не сте жертви, не сте добрички, не сте безобидни

ЛГБТ организации съдят Милена Славова за “насаждане на омраза”, понеже е изказала мнение срещу тях. Малко перспектива: Същата ЛГБТ общност, която в момента се прави на жертва, всъщност обожава да сипе агресия, помия и омраза по другите. Преди две години, в София, на 10 октомври 2021, същите хора извършиха ритуал на сцена, при който късат и режат снимки на своите политически врагове, намазвайки ги с червена боя под звуците на песен, призоваваща към убийство. Сред “Обeзглaвeнитe” сме генерал Христов Луков и.... аз.

Мястото е “Koncept Space” в центъра на София. Събитието се наричало “Queer въртележка”. Млада жена, облечена като мъж, вади снимки на хора една по една и ги къса, мачка, “0безглавява” или пробожда с нож под виковете на тълпата. Публиката, състояща се от видни представители на ЛГБТ движението реагира най-бурно именно на моята образна, публична екзекуция.
Споделих видеото още тогава и уверих въпросните изпълнители и организатори, че не възнамерявам да ги съдя. Това са методите на слабите хора, на доносниците, на онези в класната стая, които те обаждаха на госпожата. Тоест - техните методи.

Та, перспектива. Такава е разликата между нас и вас. Когато вие сипете омраза и агресия срещу нас, ние не ви съдим, не ревем като ощипани и не ви “обаждаме на госпожата”. Затягаме ръкави и се мотивираме да посрещнем вас и вашата идеология на терена на обществения дебат.

Вие сипете отвратителна помия и мразите противниците си, но лягате по корем да ревете какви сте жертви при всеки удобен момент. Не сте жертви, не сте добрички, не сте безобидни - знаете много добре колко силно мразите и на каква агресия сте способни, стига да е при закрити врата, зад гърба на човек или зад компютърния екран.

Васко Кръпката във фейсбук: Подкрепям Милена в тази борба!

Не просто харесвам Милена! Обичам я! Заради музиката, заради това, че още в края на 80-те години изпъкна с бунт и стил. Само една песен да беше измислила и изпяла, пак щях да я обичам... Но от едно известно време ме боли сърцето като є чета публикациите. Пише за джендърско нашествие... публикува фейк глупости от кремълските фабрики за фалшиви новини... против Европа и Америка, против Украйна и т. н... Е това е Демокрация, аз съм на противоположно мнение за нещата, за които пише, но смятам, че различията не са порок... И така част от гей средите, обратните, хомосексуалисти и пр. отговориха на нейните атаки с мащабна, отвратително оплюваща кампания, която включваше гавра с нейни песни, обиди, заплахи (дори и срещу невръстната и дъщеря) и какво ли още не, което е ужасно гадно... Че чак заведоха дело срещу нея, което загубиха на първа инстанция, но обжалваха и отново се гледа. Брех колко тънкообидни и умеещи да се правят на репресирани и наранени субекти има из тези хомосексуални среди...

Сега аз, който се бях зарекъл да не я защитавам, щото се отърка в путинофилията като некакво спасение от “джендеризма” на новите времена, се питам това ли ни е проблемът??? Не се смятам за враг на гейовете, но не съм и почитател. Не мисля, че те са кой знае какъв проблем... ниска летва са ми някак, в сравнение с огромните проблеми с нашата гео политическа мимикрия. Мисля че не е справедливо да ги слагаме под общ знаменател, но в този случай някои от тях проявиха отвратителна агресия с нападките срещу Милена и ще я покрепя в тази борба! Подписах петиция в нейна защита, защото тя ги нападна, но те се изгавриха отвратително с нея и я превърнаха в жертва, което не само, че не е справедливо, но е и подсъдно според мен. Ако искате подпишете тази петиция и моля за сдържаност в коментарите. Ще трия и блокирам крайни, ксенофобски и пр. коментари. Рок он!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения