Започва годината на плъха – символ на богатството

Китайският коронавирус стигна до Малайзия и Австралия

Десетки жертви, стотици ранени и срутени сгради след силно земетресение в Турция (ВИДЕО) МВнР: По последни данни няма пострадали българи

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 25 януари 2020

На 25 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 25.01.2020

Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Джесика Алба: Киното е сенчест бизнес

Великолепната Джесика Алба е сред най-горещите актриси в света и притежава една от най-интригуващите професионални траектории. Тя израства в Калифорния и започва да се снима още в ранните си тийн години. В началото на новия век Джесика Алба става секс-символ и култивира репутацията на атрактивно “плажно зайче” с роли във филми като “Град на греха”, “Опасно синьо”, “Фантастичната четворка и сребърния сърфист” и др. Преди десет години става майка и решава да смени фокуса и приоритетите си. През 2011-а основава собствен бизнес с името The Honest Company с идеята да продава разнообразни потребителски стоки, но най-вече бебешки продукти, с максимално чист и етичен произход и процес на производство. Компанията става изключително успешна, разраства се бързо и в момента се оценява близо два милиарда долара. Така сладкото “плажно зайче” от екрана Джесика Алба заряза Холивуд и успя да покори корпоративния свят.

– Джесика, Вашата компания The Honest Company се развива изключително успешно. На какво се дължи този бизнес успех?
– Не съм сигурна, че се справям безупречно и че всичко се дължи на мен. Старая се да бъде едновременно бизнесдама, майка, а и все още съм актриса, но не се снимам толкова често. Правя много компромиси. Двете ми деца са основен приоритет. За мен да отглеждам шастливи деца е изключително важно и ми дава възможност да работя по-усърдно и успешно в другите сфери на живота ми. Умението да управлявам времето си и да отделям внимание на компанията е изключително важно. Страшно съм щастлива, че компанията стана толкова успешна. Трябва да благодаря на всички хора, които вложиха толкова много талант и концентрация в развиването и маркетирането на нашия бизнес. Моите колеги и служители са истински герои и не е възможно да изразя с думи колко много им дължа.

-Вие имате стотици служители. Как сравнявате сегашната си длъжност с актьорската професия?
-Шоубизнесът разчита много на колаборацията. Работата в киното е основана на старателна подготовка. В идеалния случай може да се забавляваш докато правиш филми, но без подготовка и концентрация си обречен на неуспех. В шоубизнеса аз изразявах своята креативна страна. Да управлявам бизнес ми дава възможност да изразя други аспекти на характера си. Много е различно – на теб разчитат много служители. Всеки със своите мечти, страхове и цели. Няма как да не осъзнаеш в един момент колко важно е да структурираш управлението на бизнеса, така че тези хора да останат доволни и да идват на работа мотивирани и енергични, с желание да допринесат за голямата кауза и за успеха на компанията. Надявам се, че засега се справям с тази задача като шеф.

-Чувствате ли се комфортно в ролята на лидер?
-Отне ми сериозно количество време да открия какъв тип лидер точно съм аз. Сега се чувствам удобно в тази роля. Но несъмнено трябваше да се уча много и да абсорбирам много ценни съвети, тактики, стратегии и примери.

-Какво Ви помогна да развиете самочувствието на жена, която може да управлява бизнес за стотици милиони долари?
Първите години беше трудно и турбулентно. Общуването с успешни бизнес дами като Шери Сандбърг и Мари Дилън ми даде увереност, че и аз като жена имам каво да дам на този свят и мога да заслужва своето място на голямата маса. Сега всичко е прекрасно, върви по вода, а натрупаният опит несъмнено би ми помогнал при евентуални кризи. Защото такива винаги се случват. В корпоративния свят никога не знаеш какви предизвикателства ще се появят на хоризонта. И трябва сериозна подготовка за по-облачни обстоятелства. Това също е важен урок, който успях да науча през годините на развиване на нашата компания.

-Къде ви е по-комфортно – в средите на корпоративния елит или в сърцето на развлекателната индустрия?
-Преди години хората гледаха на мен основно като на знаменитост и актриса, но сега усещам, че отношението се е променило и вече съм успяла да изградя репутация на бизнес дама. Трябва да кажа, че киното изобщо не е невинна, морална и чиста среда. Всъщност, киното е сенчест бизнес. И пребиваването там може да те подготви за реалния живот. Мозъкът ми оперира по бизнес принципи. Винаги съм мислила по този начин, дори като бях в развлекателната индустрия. В известен смисъл винаги съм била човек, ориентиран към правенето на бизнес.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.