Джокович и Надал отново ще решават титлата

Новак Джокович и Рафаел Надал отново ще се изправят един срещу друг във финала на Аустрелиън оупън след историческата битка през 2012-а. Тогава сърбинът спечели близо 6-часовата сблъсък, който и досега е най-дългият мач в историята на турнира и най-дългият финал на Големия шлем.

А за да си осигури място в шампионската битка, Ноле имаше нужда от по-малко от час и половина. Толкова му бе необходимо, за да разгроми с 6:0, 6:2, 6:2 Лука Пуй (Франция). За разлика от предишните мачове в турнира, в които Джокера показваше признаци на слабост и дори даваше вид, че страда от травми, този път игра безгрешно. 24-годишният Пуй изглеждаше напълно безпомощен в началото и преди да се усети загуби първите 7 гейма, с което и един сет. През целия мач Джокович не намали темпото и допусна само 5 непредизвикани грешки срещу 27 на съперника. Сърбинът заби и 24 печеливши удара (18 за Пуй), постигна феноменална успеваемост от 87% при вкаран втори сервис – по-голяма дори от тази при първо подаване (84%).

„Това наистина беше един от най-добрите мачове, които съм играл тук – призна Ноле. - Всичко се случи така, както си го представях и дори по-добре. Знам, че на Лука сега му е тежко, но той направи страхотен турнир. Това му беше първият полуфинал, но скоро ще добие повече опит в срещи на такова ниво.“

Жертвата Пуй пък се скъса да хвали победителя и му предрече сигурен успех на финала.

„Мисля, че когато Новак играе така, той е най-добрият в света – сподели французинът. - Ще видим какво ще стане в неделя, защото и Рафа изглежда невероятно. Но Джокович не прави никакви грешки и се движи страхотно по корта. Преминава много лесно от защита в атака и е направо перфектен. Аз нямах време да реализирам стратегията си за мача.“

Джокович ще търси седмата си титла в Мелбърн, с която да изпревари Роджър Федерер като рекордьор на турнира. Сърбинът не пожела да прави прогнози за финала. „Определено бих си купил билет за този мач“, заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт