Джонсън: Всички кандидат-депутати на Консервативната партия подкрепят моята сделка за Брекзит

Всички кандидати на Консервативната партия (на Торите) на общите избори в Обединеното кралство, които ще се проведат на 12 декември, подкрепят споразумението за Брекзит, постигнато между Европейския съюз и действащото правителство, заяви на пресконференция в петък премиерът на страната Борис Джонсън.

Джонсън посочи: "Всеки един консервативен кандидат на тези избори лично се ангажира пред своите избиратели, че ще подкрепи моята Брекзит сделка". Той също така заяви, че спечелвайки мнозинство в следващата Камара на общините, Торите ще могат да гарантират, че Великобритания ще напусне ЕС на 31 януари догодина.

Той обаче отбеляза, че желае да запази подготовката, която правителството е направило за възможността за Брекзит без сделка.

"Много от тези приготовления ще бъдат изключително ценни, тъй като така или иначе излизаме от договореностите на ЕС. Затова смятам, че беше правилно да се направят тези приготовления и да се запази готовността за подобен сценарий", посочи той пред репортери.

Борси Джонсън добави, че е уверен, че Великобритания ще сключи споразумение за свободна търговия с Европейския съюз до края на 2020 година, което ще премахне рискът от Брекзит шок за британската икономика.

По-рано тази седмица беше публикувана анкета на YouGov, според която британските консерватори на Борис Джонсън вероятно ще спечелят доста голямо мнозинство в Камарата на общините на предстоящите следващия месец избори.

Коментари

Задължително поле