Джошуа „олекна“ за обединението

Светът ще види доста „олекотена версия“ на Антъни Джошуа в днешния обединителен мач за 4 от петте пояса в тежката категория на профибокса. На вчерашното премерване британецът закова кантара на 109,9 кг, което е с близо 5 кг по-малко от теглото му в предишния мач с Карлос Такам (Франция) миналата есен. Явно шампионът на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO) иска да е максимално бърз и подвижен срещу новозеландеца Джоузеф Паркър, който залага пояса на Световната боксова организация (WBO).

„Теглото няма значение, тъй като ние нямаме ограничения – опита се да отклони вниманието от кантара Джошуа. - Не мисля, че теглото ми е било проблем срещу Такам. Щях да го бия и ако влачех 130 кг по ринга. Но аз не тренирам, за да свалям килограми.”

Напук на приказките си, шампионът излезе най-лек в сравнение с последните си 6 мача. А това се тълкува като последван пример от Дионтей Уайлдър, който този месец защити пояса на Световния боксов съвет (WBC) с тегло 97,5 кг.

Така Джошуа превъзхожда минимално Паркър на кантара. Новозеландецът е 107,3 кг, с по-малко от килограм надолу от предишния си мач с британеца Хюи Фюри.

„Аз съм млад и гладен, ако ми падне, няма да го бавя! – закани се Паркър. - За мен едно нещо е сигурно – знам как да завършвам мачовете. Като всеки боксьор Антъни има силни страни, но има и слаби. Ще се опитам да го поставя под напрежение. Имам добър план за мача и ако го изпълня, победата ще е моя.“

Новозеландецът плаши с ръгби танц

Преди днешния мач Джоузеф Паркър обмисля да изпълни прочутия боен танц „хака“, който стана известен покрай националния отбор по ръгби на родната му Нова Зеландия. Негови сънародници го подкрепиха със заплашителната хореография по време на премерването.

„Джоузеф е самоански боец, а сега и новозеландски воин като всяка негова поява на ринга е символ – заяви Суа Паркър, чичо на боксьора. - На нашите острови ще пеят и ще се молят за любимия ни син. За нас е голямо постижение, че наше момче стигна до такава сцена. Освен това ръгбистите на Нова Зеландия винаги печелят в Уелс.“

Поветкин кани британеца в Москва

Александър Поветкин може да получи своя втори шанс за световната титла в тежка категория. Руският витяз е на път да се сдобие със статут на задължителен претендент на Световната боксова асоциация (WBA), но трябва да го защити срещу британеца Дейвид Прайс в един от подгряващите мачове в Кардиф тази вечер. Вадим Корнилов, мениджър на олимпийския шампион от Атина 2004, заяви, че вече се водят разговори за бой с Джошуа на стадион „Лужники“ в Москва.

„Това би било идеалното място за толкова голяма битка – смята Корнилов. - Но може и да се бием в Англия, където също има много руснаци.“

Във визитката на Поветкин фигурира само една загуба – по точки от Владимир Кличко в Москва през 2013-а. За неговата кауза работи и Хилберто Мендоса, шефът на WBA. Венецуелецът настоява следващата защита на Джошуа да е именно срещу претендента на асоциацията.

Ако не получи среща с Ей Джей

Уайлдър ще гони 50 победи

Дионтей Уайлдър, шампионът на Световния боксов съвет (WBC) смята, че лагерът на Антъни Джошуа се отнася унизително към него. Поводът - предлагат му мач с Дилиън Уайт, друг боксьор от тима на мениджъра Еди Хърн.

„Лесно ще го размажа, но няма да е добре за бокса – заяви американецът. - Хората искат да гледат как се бият най-добрите. Но когато пребия всички в категорията, Хърн сам ще дойде при мен. През това време може да направя рекорд, да взема повече от 50 победи и дори да изпреваря Мейуедър.“

Коментари

Задължително поле