Джошуа спечелил болен мача с Поветкин

Антъни Джошуа изкарал тежък грип непосредствено преди мача си с Александър Поветкин в Лондон. Британецът победи с нокаут в 7-ия рунд, за да защити четирите си пояса в тежката категория на профи бокса, но в първите рундове руският претендент беше по-активен на ринга.

Мислех си, че един 95-килограмов човек не може да ми направи нищопризна шампионът. - Не смятах, че има проблем да излаза на ринга болен, контузен. Но когато Поветкин ме удари, си казах, „Леле, дръж се!“ Не очаквах, че е такъв файтър. Все още имам много да уча, но смятам, че никой не може да ме надиграе на ринга, мога да загубя само от случаен удар.“

Руснакът изглеждаше зле непосредствено след нокаута на стадионУембли“, а на следващия ден пусна снимка с пораженията, които победната серия на Джошуа е нанесла върху лицето му. Медицинският преглед обаче установи, че 39-годишният ветеран се е разминал без сериозни травми.

Водих боя добре, но загубихпризна Поветкин. - Джошуа се оказа по-силен, а аз пропуснах удар и не можех да направя нищо. Иначе се чувствам добре.“

Шампионът пък го посети в съблекалнята и му пожела успех на руски. Еди Хърн, агент на Джошуа, вече планира обединяване на всичките титли в тежка категория. Единствената, която не е притежание на Ей Джей, е тази на WBC, която се държи от американеца Дионтей Уайлдър.

Мачът между двамата ще е най-голямото събитие в бокса“, смята Хърн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт