Джулиана Маргулис три години чакала меден месец

Актрисата Джулиана Маргулис става световноизвестна с ролята на сестра Керъл Хатауей в сериала „Спешно отделение“, където си партнира с бъдещата холивудска звезда Джордж Клуни. През 2010 г. печели Златен глобус за най-добра телевизионна актриса за „Добрата съпруга“. Участва в десетки продукции, сред които „Семейство Сопрано“, „Спешно отделение“, „Призрачен кораб“, „Добрата съпруга“, „Мъглите на Авалон“, The Grid.

Джулиана Маргулис е родена на 8 юни, 1966 г. в Спринг Вали, близо до Ню Йорк. Има румънски, унгарски и австрийски корени. Част от детството си бъдещата актриса прекарва в Европа - във Франция, Италия и Великобритания.Тя е най-малкото от три момичета, майка й е бивша балерина, а баща й – автор на рекламни текстове. Родителите й се развеждат, когато е на една година и майка й често се мести с децата. Париж, Англия и на много места из Америка – където и да отидат, Джулиана свиква винаги да бъде новото дете в града, както казва сама: „Винаги бях новата и затова непрекъснато ми се налагаше да се доказвам. Майка ми беше хипи, волна душа. Не ми забраняваше нищо, освен едно – да гледам телевизия".

Актьорството не е детската мечта на Джулиана. Като малка се увлича по историята на изкуствата и музеите. Когато е на 13, се връща в САЩ и на 14 започва да учи в гимназия в Ню Хампшир. В училище не се чувства добре приета от съучениците си. "Децата ме наричаха рибешка уста, защото имах големи устни", обяснява тя и често плаче пред майка си, измъчвана от подигравките на съучениците си.

След гимназията, Джулиана се записва да учи история на изкуството в колежа Сала Лоурънс, където се включва в студентски постановки. Дипломира се и заминава за Ню Йорк, с надеждата да си намери работа като актриса. Докато получи роля в Out For Justice (1991), Джулиана работи като сервитьорка: „Помня, че бях на работа в ресторанта, когато ми звънна тогавашния ми приятел: ‘Обадиха се! Утре заминаваш да снимаш филм!” А аз си стоях там с престилката." На другия ден Джулиана е в самолета, първа класа. "Никога няма да забравя този полет. Стюардесите знаеха името ми. Чувствах се в рая".

През 1994, Джулиана получава най-известната си роля досега. Това е ролята на сестра Каръл Хатауей в постигналият феноменален успех сериал „Спешно отделение”. Сценаристите предвиждат героинята й да умре в пилотния епизод, но на тестовите прожекции публиката толкова я харесва, че тя остава. Джулиана подписва петгодишен договор, а след изтичането му, едногодишен. „Доволен съм, че се снимахме заедно”, казва партньорът и от сериала Джордж Клуни. Джулиана е единствената от актьорската група на "Спешно отделение", наградена с ЕМИ, плюс две награди на Актьорската гилдия за женска роля в драма, в две поредни години (1998 и 1999). През 1998 списание People я включва в списъка си на 50-те най-красиви хора.

[modula id="3206067"]

През октомври 1999 актрисата отхвърля предложение за $27 милиона долара, ако остане в "Спешно отделение" още два сезона. Джулиана обяснява решението си с нуждата да продължи напред и с чувството, че вече е дала всичко каквото може за образа на Каръл Хатауей. Плановете й са да се премести в Ню Йорк, да играе на Бродуей. Следва участие във филма на TNT излъчен през 2001 (и издаден у нас на видео) "Мъглите на Авалон". Джулиана участва в офбродуейските спектакли на "Монолози на вагината" през август същата година в Ню Йорк, а през октомври и ноември в Лос Анджелис. През 2001 се снима в The Man From Elysian Fields заедно с Анди Гарсия и Мик Джагър. На следващата година си партнира с Гейбриъл Бърн в приключенския хорър „Призрачен кораб”. Пак през 2002 по екраните излиза Evelyn - семейна драма, в която си партнира с Пиърс Броснан. Едно от последните й участия е в телевизионния филм с Робърт Карлайл „Хитлер: Възходът на злото”.

Днес Джулиана Маргулис живее заедно със съпруга си – актьора Рон Елдард (заедно са още от втория сезон на "Спешно отделение") и със сина им в дома си в Санта Моника, Калифорния. Актрисата обожава котките и отглежда две. Когато получава една от наградите си за сериала „Добрата съпруга” тя благодари на мъжа си и заявява, че обича да е неговата „добра съпруга”. Всъщност Джулиана винаги го споменава в благодарствените си речи. Когато получава една от наградите си на Гилдията на филмовите актьори, тя специално благодари на свекъра и свекървата си, че са отгледали толкова прекрасен мъж. Журналистите я закачат, че просто се подмазва, но Маргулис сериозно заявява: „Разбира се, че съм им благодарна. Обичам ги от все сърце. Те са възпитали и отгледали мъжа, когото обичам. И като майка на момче разбирам каква е била отговорността им. Самата аз се чувствам отговорна какъв мъж ще стане сина ми след време”.

Джулиана и Кийт се женят през ноември 2007 г., когато тя вече е бременна в седмия месец. Поради тази причина не успяват да отидат на меден месец. След това се канят, но бебето още е малко, не искат да го оставят и така цели три години, когато най-накрая се решават на така желаната почивка. Джулиана се шегува: „Смятам, че жените трябва да изчакат да имат деца и чак след това да отидат на меден месец. Така ще им се услади много повече. Когато три години всяка нощ бебето те буди, така приятно е да отидеш някъде и да спиш по осем-девет часа непробудно. Чаках три години за меден месец, но му се насладих изцяло.”

Коментари

Задължително поле