Дизайнерът на Бионсе участва в Green Fashion Days Sofia 2018

София е четвъртата европейска столица, която скоро ще има своите Green Fashion Days и това я поставя в центъра на значимите събития за всички ценители на "зелената", "екологична мода". Организатор на модното събитие е Наталия Абилдина от Казахстан, която от няколко години живее у нас и вече говори чудесен български.

„Изключително съм щастлива, че покана да участват приеха българските дизайнери в областта на еко и зелената мода Светла Димитрова, първата в България концептуална и еко дизайнерка, Мариела Братова, Габриела Колева и нейната модна къща, младите дизайнерки Калина Кузманова и Елена Алекси, които имат своите успехи на европейската модна сцена, както и Наталия Иванова, която ще представи изцяло детска мода“, казва Наталия.

С голям интерес се очакват дефилетата на Жумубуба Сариева, която има собствен бранд и работи върху интерпретацията на традиционните костюми от Киргизстан в ежедневието и висшата мода. Топ дизайнерът на висша еко мода от Великобритания Ромеро Брайън ще покаже класата на звездите да се обличат от естествени материали и нетрадиционни кройки, концептуална мода и дрехи от рециклирани материали. Дизайнерът нашумя преди години, когато облече филмовата звезда Камерън Диас, певицата Бионсе и американската поп група „Дестинис чайлд“ като едни от най-големите почитатели на "зелената мода".

Домакин на "зелените модни дни" ще бъде Новотел София на 12 и 13 май. Столичани ще могат безплатно да наблюдават дефилетата, както и да видят натурална козметика, бижута, чанти и други продукти, изработени от естествени материи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл