Дик Ван Дайк разкри тайната на своето дълголетие

На 98 актьорът има активен личен и професионален живот

Американският актьор Дик Ван Дайк (98) е женен от 12 години за гримьорката Арлийн Силвър, която е с 46 години по-млада от него. Запознават се през 2006 г. на наградите SAG, а актьорът разкрива, че тя е първата и единствена жена, която го пленява от пръв поглед. Дайк с нежност си спомня момента, в който за първи път вижда Арлийн. „Никога през живота си не съм се доближавал до по-необичайна жена. Тя мина покрай мен, аз скочих и казах: „Здрасти, аз съм Дик“. Не знаех, че е на половината на моята възраст. Страхотно!“, казва Дик, който по-късно разбира, че жена му е гримьорка.

„Имаше една визитка, която ѝ беше останала, аз я взех и след това я наех на работа“, допълва той.

Отначало Дик и Арлийн са само приятели, а приятелството им по-късно прераства в любов. Както казва актьорът, възрастта никога не е била проблем за тях, нито за близките им. „Толкова време бяхме приятели, че когато признахме любовта си, всички много се зарадваха, а аз се уплаших. Факт е, че имаме голяма разлика във възрастта. Но няма никакво значение. Убеден съм, че всеки, който ни види заедно, не мисли за това“, казва Дик.

Актьорът открито признава, че е „щастлив и още не е пораснал“, намеквайки, че все още е „млад по сърце“, и добавя, че с Арлийн са създадени един за друг.

„Никога не съм срещала човек като него. Винаги е щастлив и позитивен. Непрекъснато пее, а аз никога не бих пяла на публично място. Но заради него пея. Той ме убеди да го направя на сцената и застанах пред 1500 души. Дик просто е най-щастливият човек“, казва съпругата на актьора.

Кариерата на Ван Дайк продължава повече от седем десетилетия, а той става известен в началото на 60-те години. Оттогава печели шест награди "Еми", "Грами", "Тони" и награда за цялостно творчество на SAG. Той е активен и днес в света на актьорството, както и в личния си живот.

Въпреки че наближава 100-годишна възраст, актьорът се грижи за здравето си и ходи на фитнес три пъти седмично. „Често се замислям какво правя, за да оцелея толкова дълго, но не мога да разбера. Единственото нещо е, че винаги съм тренирал. Все още ходя на фитнес три дни в седмицата. Убеден съм, че в това е тайната“, разсъждава актьорът и допълва: „Повечето хора на 98-годишна възраст нямат воля за упражнения и се вдървяват. Те „замръзват“, а аз все още се движа доста добре. Мисля, че това е моя тайна, защото изобщо не внимавам какво ям и прочие. Останах слаб. Това помага“, завършва Ван Дайк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес