Димитър Манолов: Притесненията на финансовия министър за бюджета и дефицита са основателни

Снимка: БНТ
Димитър Манолов

Притесненията на министъра на финансите Росица Велкова за държавния бюджет и за дефицита са основателни, заяви президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов по БНТ.

"Няма причина да не споделям тревогите на финансовия министър, защото тук напоследък се правиха всякакви движения в управлението на държавните финанси и тези упражнения без съмнение се отразиха на финансите на държавата. Аз се виждах миналата седмица с нея и споделям притесненията ѝ. Тя е служебен министър и се предполага, че главата ѝ е чиста от политика, а в нея говори експертът. И притесненията й са основателни.", посочи Димитър Манолов.

Изтъкна, обаче, че възстановяването на 20% ДДС в някои сектори ще се отрази директно на цената на стоката, за която се отнася.

Според него е необходима реформа в данъчното подоходно облагане.

"Трябва да има промени, но те трябва да са резултат на политическа воля, каквато не виждам. Когато водиш разговори без камери и микрофони с политици, всички са съгласни, че това нещо трябва да се направи, всички казват, че е било грешка въвеждането на плоския данък преди години и тези неща трябва да бъдат поправени", посочи още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика