Димитър Маринов: Не съм избягал от България, излязох от нея заради авантюризма

Винаги съм бил спонтанен човек, заклет авантюрист, предизвикателството е това, което е важно. Не съм избягал от България, излязох от нея заради авантюризма. Това заяви актьорът Димитър Маринов пред БНТ.

Той коментира, че не е мислел за успех, а за него е важно чувството на удовлетвореност.

Историята около Оскарите беше голям шок, филмът започна с много малък бюджет за такъв продукт, каза актьорът. По думите му по филма е "хвърлена страшно много кал", нещо несравнимо за последните 50 години.

Димитър Маринов каза още, че филмът "Зелената книга" е успешен, защото показва загубеното усещане за любов, когато правиш нещо с огромна вяра. Това е и причината да видя толкова много хора със сълзи в очите, след като го гледаха, коментира актьорът по повод премиерата в "София Филм Фест".

"Когато човек е щастлив, той е глупав. Което е важно за мен - не да съм щастлив, а да съм доволен от това, което съм постигнал и където съм. Страданието, мъката е носителят, това е енергията, двигателят на раждане на изкуството. Много хора казват: "А бе, много ви е тъжно българското изкуство, все се пее за смърт, за изоставяне...Това е нашият народ и в САЩ това на мене много ми помага. Този негативизъм, той е поетичен, не е реален", каза още актьорът.

Коментари

Задължително поле