Дневен хороскоп на Алена за неделя, 26.01.2020

На 26 януари 2020 да почерпят

„Боинг 777X“ излетя за първия си полет (ВИДЕО и СНИМКИ) Той е най-големият пътнически самолет с два двигателя в света

Над 100 коли са изгорели в пожара в автоморгата в Хасково, прокуратурата разследва случая

В Китай произвеждат по 8 милиона маски на ден заради коронавируса

Стоил Славов станал жертва на разпада на СИК 16 г. след бомбата в асансьора на ул. “Джеймс Баучер” убиецът е неизвестен

Тръмп представи логото на Космическите войски на САЩ

Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Степан Хиндлиян: С Божков можем да намерим вариант да спасим „Левски“

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Директорът на ЦГМ, Румяна Милова: До края на 2020 г. София ще има три нови паркинга

Не строим паркинги, не защото нямаме желание. Проблемът е в липсата на подходящи терени и приключва с липса на интерес на гражданите да паркират далеч от дома. Това заяви временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност, Румяна Милова, пред БГНЕС.

Тя съобщи, че до края на 2020 година в столицата ще бъдат изградени три нови паркинга – 2 буферни и 1 наземен. Те ще се намират в кв. „Надежда 1”, на бул. „Сливница“ и в района на Централна гара.

Милова коментира още, че свободните места за паркиране в центъра значително са намалели, и ако допреди няколко години запълването на местата е било 80%, сега те вече се запълват на 90-95%, особено в определени часови диапазони. В централните райони на града трябва да се намерят подходящи терени за изграждането на многоетажни паркинги, които обаче трябва да са близо до домовете на гражданите. Благодарение на тях ще могат да се освободят тротоарите от паркираните коли.

Попитана кога ще се премахнат паркоместата от тротоарите, и.д. шефът на ЦГМ каза, че на този етап това няма как да се случи.

„При последните разширения на зоните за платено паркиране през 2017-2018 г. първоначалните схеми за организация на движението и паркирането не предвиждаха паркиране на тротоарите. Такава беше концепцията на общината – да се свалят автомобилите от тротоарите. Това беше първоначалната идея на въвеждането на зоните. В закона има една вратичка, която позволява на управляващите да вземат решение да обособят паркоместа и на тротоари при определени изисквания – 1,5 метра отстояние от сградите както е на ул. „Черковна“, заяви Румяна Милова и уточни, че до промяната в схемите се е стигнало след натиск от граждани, които са изразили недоволство от факта, че няма къде да паркират.

Тя подчерта, че на този етап не е възможно да се премахнат местата за паркиране, разчертани в малките квартални улици, което от своя страна ще осигури по-лесното придвижване по тях.

От думите на временно изпълняващия длъжността изпълнителен директор на ЦГМ стана ясно, че приходите на дружеството от паркиране са с 22% повече спрямо миналата година, както и, че се предвижда разширяване на зелената зона в два района. Нови паркоместа се очаква да бъдат разкрити в район „Слатина” – в карето, заключено между улиците „Шипченски проход“, „Цариградско шосе“ и „Акад. Людмил Стоянов“ и в район „Триадица“ – в участъка между бул. „България“ и улиците „Петко Каравелов“, „Балша“ и „Бяла черква“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.