Директор дарява част от заплатата си

Директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ в шуменското село Пет могили Стефан Стефанов е решил да поощрява с лични средства деца с отличен успех.

Засега отличник, и то пълен, е само осмокласничката Борчин Иляз, която в петък получила първата си стипендия от 50 лв.

Стефанов е и председател на общинския съвет на малката община Никола Козлево. Наскоро се стигнало до вдигане на възнагражденията на местните парламентаристи и селските кметове, а той обявил на всеослушание, че ще прави дарения.

„Доходите ми стигат. На волейболния отбор правех дарения, но сега съм решил да стимулирам децата да учат“, обяснява директорът.

В училището, макар и селско, не се пишат оценки по милост. Затова и след първия учебен срок 3,20 е средният успех на възпитаниците от пети до осми клас.

Борчин е единствена отличничка, дори стигнала до областни кръгове на олимпиади. Директорът питал майка й дали няма да се засегне от финансовата помощ. Напротив, оказало се, че жената е благодарна, защото досега никой не се бил сетил да възнагради по някакъв начин момичето й за постиженията.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Браво:) Браво на Директора, Браво на ученичката:) Все пак за сега му е лека задачата, но после, като започнат да стават повече отличници:) дай Боже:) Хубаво е да има и други стимули. Безплатна 20 дневна почивка на море, Различни хайтек подаръчета и мн други. Стимула е много важен:) Нас едно време ни слагаха на таблото (снимките) в махалата, близо до читалището, та всички да го видят:) И пишеше – Наша Гордост:)!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.