Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

Снимка: МОН/ Архив

Директор на училище е бил освободен от длъжност, след като проверка установили, че над 47% от учениците не са в клас, а при следваща се оказало, че вече ги няма 62% от децата.

Това стана ясно след заседание на Областния координационен център в Търговище, където информацията е съобщена от Регионалното управление по образование.

Заради задълбочаващите се проблеми в училището, с отсъстващите ученици, освен отстраняването на директора, са взети мерки за изпълнение на задължителни предписания.

Засилени проверки е имало в общо 6 училища, с висок процент отсъстващи деца през миналата учебна година, съобщиха още от областната управа в Търговище. В 5 от тях е установено, че над 20% от учениците не са в час в деня на проверките. Отчита се, че има тенденция към намаляване броя на отсъстващите от занятия.

При работата по изпълнение на мерките за обхващане на децата в училище от 5 051 деца, подлежащи на задължително предучилищно и училищно обучение, е установено, че 4 886 са в чужбина. Върнатите в клас или записани за училище са 68, а за други 97 деца и ученици са издадени мерки за съвместна работа на различните институции.

Коментари

Задължително поле