Дмитрий Медведев остава председател на „Единна Русия“

Дмитрий Медведев

Дмитрий Медведев ще остане председател на управляващата партия „Единна Русия“, въпреки оставката от поста на министър-председател, съобщи РИА Новости.

В сряда Медведев обяви на президента Владимир Путин, че руското правителство в целия си състав ще подаде оставка. Държавният глава предложи на Медведев поста заместник-председател на Съвета за сигурност, където той ще се занимава с въпроси на отбраната и сигурността.

Оставката на правителството не налага никакви промени по отношение на председателя на партията, е казал пред агенцията източник от „Единна Русия“.

Друг представител на управляващата партия е отбелязал, че мандатът на председателя на партията, според устава, може да бъде прекратен в случай на доброволна оставка, както и в случай на решение на партийния конгрес. В момента няма причина Медведев да прекрати мандата си.

"Ако говорим за това как статутът на заместник-председателя на Съвета за сигурност е свързан с позицията на председател на партията, засега никой не може да отговори на този въпрос. Защото правният статут на заместник-председателя на Съвета за сигурност в момента изобщо не е определен", посочил събеседникът на агенцията.

Коментари

Задължително поле