Дмитрий Песков: Русия е крайно негативно настроена към санкционната реторика на САЩ

Руската федерация е крайно негативно настроена към продължаването на санкционната реторика на САЩ и я счита за контрапродуктивна, защото нанася щети не само на двустранните отношения, но и на интересите на трети страни. Това заяви пред журналисти в понеделник говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

„Вече казахме, че продължаваме да се отнасяме крайно негативно към санкционната тема, още повече към новите инициативи, които сега се поставят и в Конгреса, и в Сената. Продължаваме да се отнасяме негативно. Що се отнася до позицията на администрацията във Вашингтон по сакционната проблематика, чухме някои корекции и ще чакаме достатъчно търпеливо, докато тази позиция бъде формулирана ясно“, подчерта Песков.

„Но още веднъж повтарям, че считаме продължаването на подобна реторика за контрапродуктивно, за вредно за интересите на нашите две страни, а също и на интересите на други, т.е. трети страни, с които Русия, въпреки всички тенденции, продължава и развива двустранни търговско-икономически отношения“, допълни говорителят на Кремъл.

Коментари

Задължително поле