Днес е "син понеделник" - най-депресиращият ден в годината

21 януари се смята за най-потискащия ден в годината. Така нареченият "син понеделник" е третият понеделник на януари. Изследователи от университета на Кардиф дори са извели уравнение, базирано върху показатели като лошото време, финансови задължения, отказване от новогодишни решения, липса на мотивация, необходимост да се предприемат действия, което доказва защо именно този ден е най-депресиращият в годината.

За справяне с мрачното настроение международни експерти съветват какво да правим, за да подобрим настроението си, пише в. "Дейли мирър".

Добре е да се опитаме да стоим настрана от социалните мрежи, тъй като съществува вероятност нечия публикация да ни накара да се почувстваме още по-зле. Препоръчително е да не мрънкаме в службата. Колкото и да е неприятно на работа, няма да стане по-добре като се оплакваме.

Друга препоръка е да изчистваме съзнанието си, започвайки деня със специализирани приложения за медитация. Добре известно е, че спортът влияе положително не само на физическото, но и на психическото ни здраве, тъй като стимулира производството на ендорфин - хормонът на щастието.

Хубаво е да бъдем добри. Случайните прояви на доброта, дори и да са дребни, карат не само хората, към които са насочени, но и самите нас да се чувстваме по-позитивно.

Друг съвет е да намерим време да се събираме с близките и приятелите си, тъй като социалното общуване е важно за доброто ни настроение.

Коментари

Задължително поле