ДНР: Украинските войски изтеглиха значителна част от групировката от района на Новодонецкое в тила

Украинските войски изтеглиха значителна част от групировката от района на селището Новодонецкое в ДНР в тила. Това каза за руската информационна агенция съветникът на изпълняващия длъжността ръководител на региона Ян Гагин.

"Тези щурмови удари, които украинските въоръжени сили организираха за своите войници, не дадоха резултат. Нашата активна отбрана доведе до големи загуби в редиците на украинската група в посока Новодонецк. Активността на противника в този участък на фронта намаля. Забележимо е, че украинските въоръжени сили бяха принудени да изтеглят значителна част от войските в тила от това направление“, каза още Гагин.

Той също така добави, че група украински войски е претърпяла големи загуби при неуспешни опити да пробие отбраната на руските сили край Новодонецк. Гагин уточни, че безвъзвратните загуби на украинските въоръжени сили в южнодонецкото направление през седмицата на боевете достигнаха няколкостотин души.

На 17 септември началникът на пресцентъра на групировката войски "Восток" Олег Чехов каза, че руските сили са осуетили опит за ротация на части на украинските въоръжени сили в района на Новодонецк.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия