Добавката от 50 лв. към пенсиите остава до края на мандата на служебното правителство (ВИДЕО)

"Положението, в което се намираме е тежко, свързано с ковид кризата. Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство дали ще продължат социално-икономическите мерки". Това каза по време на брифинг служебният социален министър Гълъб Донев.

"Съзнаваме колко е важно това за гражданите, съзнаваме, че българският бизнес, който пострада от мерките, е поставен в тежко състояние. Ние още на първото заседание на МС обсъдихме възможността за продължаване на социално-икономическите мерки", добави той.

"Много добре знаете, че това са мерките 60 на 40, по които се предоставят средства по работните заплати. Мярката 80 на 20, свързана най-вече с туристическия сектор и ресторантьорския. Мерките, свързани с децата и родителите. Мерките за пенсионерите и добавката от 50 лв., която получават", обясни още.

"С министъра на финансите Асен Василев проведохме разговор. Това, което заварваме и това, което имаме възможност като държавата да предоставим на гражданите и бизнеса. Тежко е финансовото състояние, но се договрихме, че средствата от 50 лв. на всички български пенсионери ще продължат до края на мандата на служебното правителство", посочи Донев.

"Мярката за българските пенсионери е насочена за хората, които са най-ударени от кризата. Работим във връзка с мерките към бизнеса, за да тръгне подкрепа за излизане от икономическата криза и как да се помогне на самонаетите лица. Искаме 7-10 дни време, за да видим какво да се направи. Истината е, че ако не заработи бизнесът - пари няма да има за нищо, ако заработи бизнесът - пари ще има за всичко", обясни служебният финансов министър Василев.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1184517305310064

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България